Dragnea: Cu sau fără prag pentru abuzul în serviciu, ministrul Justiţiei să pună pe site proiectul. Nu se impune retragerea sprijinului politic, deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Justiţiei să publice proiectul de lege care pune în acord Codul Penal cu deciziile CCR. Proiectul iniţiat de Tudorel Toader nu prevede un prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, aşa cum prevedea celebra ordonanţă 13, care îl avantaja direct pe Liviu Dragnea. Liderul PSD spune că nu se impune, deocamdată, retragerea sprijinului politic pentru Toader, ministru propus de Tăriceanu.

”Eu nu l-am invitat pe ministrul Justiţiei nici la coaliţie nici la grup că nu era subiect. Fiecare îşi apără proiectul său. Cu prag sau fără prag, ministrul trebuie să pună pe site acest proiect de lege, să se întâlnească cu asociaţiile magistraţilor şi vor conta foarte mult părerile specialiştilor. Sunt importante şi obligatorii două lucruri. Să fie respectate deciziile Curţii şi să fie clar orice articol al Codului Penal. Orice trebuie argumentat. Nici abuzul în serviciu şi nici pragul nu sunt problemele României.Nu am avut nicio discuţie cu el. Nu cred că se impune retragerea sprijinului politic, deocamdată. Să capete şi experienţă politică. Va învăţa din acestea ”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va răspunde în faţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a premierului Sorin Grindeanu pentru concluziile raportului, Tudorel Toader a spus: "De ce trebuie să răspund eu? Eu am făcut evaluarea mea. Nu cred că trebuie să le răspund dânşilor. Dacă mă vor întreabă, le voi spune, dar nu prin intermediul presei”.

Ministrul Justiţiei a precizat că dacă va fi invitat într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare în calitate de membru al Guvernului, este firesc să meargă. "Dar, reţineţi, dacă voi fi invitat, cu nuanţă că nu mă duc să mă justific, ci mă duc să fac mai bine explicat conţinutul acelui raport şi concluziile”, a mai spus Toader.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite