Dragnea: Martin Schulz să-şi ceară scuze. A folosit România ca instrument în campanie. Ne minţea că o să ni se taie fondurile dacă nu primim imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că Martin Schulz trebuie să ceară scuze pentru că s-a folosit de România în campania electorală, el arătând că e impardonabil acest gest.

„Consider că ar trebui să-şi ceară scuze faţă de România în general pentru că şi-a permis să folosească şi România şi Bulgaria ca istrumente în campania electorală în care ne spunea nouă, ne minţea pe noi şi pe bulgari că dacă nu primim imigranţi cât e nevoie o să ni se taie fondurile şi aşa mai departe. Îmi pare foarte rău că au pierdut social-democraţii în Germania, dar asemenea declaraţii nu pot fi acceptate”, a spus Dragnea despre Schulz, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că nu a avut nicio discuţie cu acesta.

„Nu a avut nicio discuţie cu mine, că am înţeles că a spus că a avut o discuţie cu mine şi că mi-a spus nu-ştiu-ce şi că dacă ar fi fost el aici nu-ştiu-ce mi s-ar fi întâmplat, vorbea de asta cu legile Lustiţiei. Nici măcar nu le-a citit, ca şi alţii. Parlamentul României are legitimitatea să aprobe orice lege doreşte, fără să promim lecţii de la Martin Scultz. Nici nu a citit Ordonanţa 13, e impardonabil ce a făcut Martin Schulz pentru România, nu pentru mine”, a adăugat Dragnea.

Blocul conservator (CDU/CSU) al cancelarului Angela Merkel a obţinut primul loc în alegerile legislative de duminică din Germania, cu 33% din voturi. Socialiştii lui Martin Schultz au înregistrat cel mai mic rezultat din toată istoria lor: 20,5 la sută, urmaţi, suprinzător de Alternativa pentru Germania (AfD), formaţiune de extremă-dreapta, cu 12,6%. Liberalii (FDP) au primit 10,7%, Die Linke (sânga) 9,2% şi Verzii 8,9%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite