Dragnea, despre taxele şi impozitele locale: „Autorităţile locale să respecte legislaţia în vigoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea conduce ministerul Administraţiei Publice FOTO Adevărul
Liviu Dragnea conduce ministerul Administraţiei Publice FOTO Adevărul

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a sfătuit autorităţile locale să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte indexarea impozitelor şi taxelor locale.

„Rog autorităţile locale îngrijorate să se uite cu atenţie la actele normative în vigoare. Există un Cod Fiscal în vigoare şi există o hotărâre de Guvern prin care s-au indexat impozitele şi taxele locale, pe care trebuie s-o aplice. Când va apărea o modificare a Codului Fiscal, o vor citi şi vor vedea ce au de făcut. Deocamdată, trebuie să aplice legislaţia în vigoare”, a declarat Liviu Dragnea, luni dimineaţă, la intrarea în sediul PSD.

„Vom veni cu un act normativ care să le permită să le mărească sau nu sau să revină la cele de dinainte. (...) Ordonanţa mai are de aşteptat”, a mai spus Dragnea.

Unul dintre edilii debusolaţi de noile reglementări în ceea ce priveşte impozitarea cetăţenilor este primarul Clujului, Emil Boc, care a cerut Guvernului să adopte o Ordonanţă care să permite autorităţilor locale să nu majoreze taxele şi impozitele. În aşteptarea acestei decizii, Boc a decis sistarea plăţii impozitelor la nivelul municipiului Cluj-Napoca până pe 11 ianuarie.

Întrebat câţi secretari de stat va avea ministerul pe care îl conduce, Dragnea a răspuns că, potrivit hotărârii de Guvern aprobate, vor fi trei. „Vom discuta astăzi, vom vedea dacă vor fi ministere monocolore sau dacă vor fi şi câte un secretar de stat din cealaltă parte”, a mai spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite