Dragnea, despre posibilitatea retrimiterii în Parlament a legii dării în plată a imobilelor ipotecate: Noi susţinem în continuare proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, în cadrul unui interviu la ProTV că social-democraţii susţin proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite şi dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va retrimite în Parlament.

„Noi susţinem acest proiect de lege, l-am votat în cunoştinţă de cauză şi cu toată încrederea“, a ţinut să sublinieze Dragnea. „Nu obişnuiesc să comentez ipoteze, când o să avem o asemenea situaţie, putem discuta atunci", a adăugat liderul PSD, întrebat despre posibilitatea retrimiterii în Parlament a proiectului de către şeful statului, în condiţiile în care Asociaţia Română a Băncilor a respins acest act normativ şi ar fi cerut preşedintelui Iohannis să îl conteste la Curtea Constituţională.

Liderul social-democrat a precizat că  proiectul de lege este un act de responsabilitate faţă de familiile care s-au împrumutat şi de dreptate şi de justiţie socială. 

„Noi susţinem sistemul bancar, nu avem nimic împotriva lui, dar politica noastră se îndreaptă spre oameni, adică toată legislaţia, toate măsurile guvernamentale, ar trebui să aibă ca efect final, cel puţin în viziunea noastră, o viaţă mai bună pentru oameni şi dreptate socială“, a mai spus Dragnea. De asemenea, a amintit faptul că în anii de criză foarte multe familii şi afaceri au ajuns în ruină din cauza unor credite contractate anterior.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 233 de voturi „pentru“, un vot „împotrivă“ şi o abţinere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Camera Deputaţilor a fost for decizional pentru acest proiect de lege.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite