DNA dă peste nas Parlamentului:  Referatul procurorilor a fost înaintat cu un număr de 7 volume în dosarul penal care îl priveşte pe Darius Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA cer arestarea lui Darius Vâlcov FOTO Adevărul
Procurorii DNA cer arestarea lui Darius Vâlcov FOTO Adevărul

DNA anunţă că referatul lui Darius Vâlcov a fost trimis către Senat cu un număr de şapte volume, astfel că volumul numărul opt nu avea cum să lipsească, aşa cum au invocat parlamentarii PSD, în încercarea de a tergiversa cazul Vâlcov.

„La data de 19 martie 2015, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive,  referatul procurorilor împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl priveşte pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. De asemenea,  la aceeaşi dată, dar la o oră diferită, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl priveşte pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin“, se arată în comunicatul DNA.

Totodată, DNA a explicat şi traseul urmat de actele întocmite de procurori anticorupţie. „Conform prevederilor legale şi constituţionale, referatele şi dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PICCJ, care a verificat corespondenţa conţinutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformităţii, a transmis dosarele către Ministerul Justiţiei, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat şi Camera Deputaţilor. Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat şi de către PICCJ“, se mai arată în sursa citată.

Pretextul PSD

Social-democraţii din Comisia Juridică au găsit o chichiţă în dosarul colegului lor, Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă.  Mai exact, senatoarea Ruxandra Jipa,  membră a forului, i-a avertizat pe colegii ei jurişti că unul dintre volumele incluse în dosarul venit de la DNA, respectiv cel cu numărul opt, lipseşte.

Senatoarea le-a arătat colegilor că, în dosar, volumul nouă urmează imediat după volumul şapte şi a anunţat că le va cere reprezentanţilor DNA să vină la Parlament pentru a lămuri situaţia. Liberalii nu sunt, însă, de acord şi spun că volumele au fost numerotate înainte de a fi trimise, iar procurorii au transmis la Senat doar ce au considerat că ar fi necesar pentru întocmirea raportului: opt dosare, numerotate de la 1 la 7, şi volumul 9.

„Asta nu înseamnă că lipseşte numărul opt, devreme ce procesul verbal de predare-primire scrie că sunt opt dosare, nu scrie că lipseşte nimic. Asta a considerat Parchetul că este necesar să trimită Senatului.  Probabil în acel volum sunt date care nu aveau legături cu cazul în sine. Eu cred că PSD îşi pregăteşte terenul pentru a solicita vreo amânare”, a explicat şeful Comisiei Juridice, liberalul Cătălin Boboc.

Situaţia urmează să fie tranşată până marţi, la prânz, interval de timp în care Vâlcov îşi poate studia dosarul.  Ulterior, Comisia juridică va întocmi raportul şi îl va trimite plenului Senatului, împreună cu avizul necesar. Votul din Senat este programat pentru miercuri, când pe ordinea de zi se va afla şi cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Dan Şova.

Citeşte şi:

Operaţiunea PSD de a-l scoate pe Dan Şova din ghearele Justiţiei

Ponta, Dragnea şi Tăriceanu transmit mesaje cu subînţeles senatorilor PSD în privinţa arestării lui Dan Şova, parlamentarii găsesc diverse stratageme pentru a trage de timp, iar senatorii PSD îi găsesc tot mai multe scuze lui Şova, care, în final, are toate şansele să scape de mâna Justiţiei.

PSD pregăteşte din nou „marţea neagră“. Ponta vrea să opereze Codul Penal

Actuala majoritate parlamentară, strânsă în jurul PSD, intenţionează să modifice Codul Penal, în sensul în care vrea să-i constrângă pe judecători să decidă mult mai greu măsura arestului preventiv. Altfel spus, „marţea neagră“ se întoarce în Parlament, într-o versiune puţin mai moale.

Cum şi-a securizat Ponta fotoliul în PSD pentru încă opt luni

Consiliul Naţional al PSD desfăşurat vineri şi sâmbătă la Parlament şi-a atins pe deplin scopul: a prelungit puterea în partid pentru tandemul Victor Ponta -Liviu Dragnea, cel puţin până în toamnă.

Ultimul truc al Guvernului Ponta: 26 de ordonanţe într-una singură

Victor Ponta a găsit un şiretlic de a ocoli Parlamentul şi de a fenta raportul MCV privind ordonanţele de urgenţă emise de Guvern. Fiind adeseori acuzat de abuz de OUG-uri de către partenerii externi, Ponta s-a gândit să „înghesuie” 26 de Ordonanţe de Urgenţă în una singură, ordonanţa de urgenţă cu numărul 2 din acest an, care cuprinde modificarea şi completarea a 26 de acte normative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite