„Deputatul AKM”, despre statutul de refugiat al Elenei Udrea: Adică ei participă la alcătuirea sistemului, apoi fug spunând că sunt persecutaţi politic?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu crede că Elena Udrea ar fi trebuit să rămână în România pentru „a lupta” cu judecătorii şi procurorii. Foto: Inquam.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu crede că Elena Udrea ar fi trebuit să rămână în România pentru „a lupta” cu judecătorii şi procurorii. Foto: Inquam.

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a comentat vineri statutul de refugiat pe care avocatul Elenei Udrea l-a invocat în procesul acesteia, spunând că „e foarte simplu să fugi”, dar şi că „mai bine stătea aici să lupte şi să spună, dacă ştia anumite lucruri, despre judecătorii care încuviinţau mandate ilegale de interceptare”. Rădulescu a adăugat că fostul ministru al Turismului se afla printre cei care „erau prietenii statului paralel”.

„Deputatul AKM”, Cătălin Rădulescu, a vorbit vineri despre statutului de refugiat invocat de avocatul Elenei Udrea pentru a motiva absenţa acesteia la proces. Deputatul PSD a declarat că „e foarte simplu să fugi”, sugerând totodată că Elena Udrea a contribuit la crearea „acestui sistem”, de care „tocmai ea fuge”. 

„Sunt oameni din PSD cărora li s-au făcut dosare penale şi au stat cu demnitate, merg în procese în România si nu fug niciunde, iar tocmai aceia care erau prietenii statului paralel, tocmai ăştia fug. Dânsa dacă spune că nu are încredere în justiţia asta, de ce a participat în anii când erau ei pe cai foarte mari la chestiunile astea? E foarte simplu să fugi. Mai bine stătea aici să lupte şi să spună, dacă ştia anumite lucruri, despre judecătorii care încuviinţau mandate ilegale de interceptare, despre procurori. Adică ei participă la alcătuirea acestui sistem, apoi îl blamează şi fug în străinatate, spunând că sunt persecutaţi politic?", a explicat, pentru Mediafax , deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

Avocatul Veronel Rădulescu a anunţat, vineri, la instanţa supremă, că fostul ministru al Turismului Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica şi că doreşte să fie audiată în dosarul Bute, în care e acuzată de fapte de corupţie, prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie. ICCJ a respins argumentul spunând că „Elena Udrea nu are statutul de refugiat politic”, ci că doar l-a solicitat, aşteptând decizia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite