Daniel Zamfir (PNL): Parlamentul a avut două scăpări: a admis învestirea ministrului Dragu şi i-a permis să rămână în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată, a reacţionat dur, sâmbătă, la anunţul ministrului de Finanţe că Guvernul va modifica prin OUG legea dării în plată, el precizând că Parlamentul a avut două scăpări, anume că a admis ca un funcţionar mediocru să fie investit cu o asemenea demnitate şi că i-a permis să mai rămână în funcţie după o declaraţie impardonabilă la adresa românilor la scurt timp de la preluarea funcţiei.

”Ce mizerie ne pregateste ministrul de finante, doamna Paliu-Dragu! Vrea sa modifice Legea dării în plată prin Ordonanţă de Urgenţă! Zice că Parlamentul a avut o scăpare şi nu a lămurit cine plăteste impozitul! Ce manipulare! Dar Ministerul de Finante de ce nu a sesizat asta într-un an de zile? Că doar cine plateşte şi cum se colectează impozitele e în sarcina Ministerului de Finanţe!”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Iniţiatorul legii dării în plată afirmă că ”în toată această perioadă, doamna Paliu-Dragu, domnul Biriş şi mai ales domnul Jiru au făcut tot ce le-a stat în putinţă să torpileze legea, să o saboteze, fiind de partea băncilor străine şi împotriva românilor”.

”Ei ştiu bine că, dacă vor clarificarea plăţii impozitului, asta se face intervenind la Codul Fiscal, în niciun caz la Legea dării în plată! Asta e o noua încercare a băncilor de a modifica Legea dării în plată pe placul lor, prin cei care le servesc interesele în interiorul Guvernului tehnocrat!”, afirmă Zamfir.

”Eu cred că Parlamentul nu a avut doar o scăpare. Au fost chiar două. Prima a fost aceea că a admis ca un funcţionar mediocru să fie investit cu o asemenea demnitate, iar a doua, că i-a permis să mai râmană în funcţie după declaratia impardonabilă, profund jignitoare pe care a făcut-o la adresa românilor la scurt timp de la preluarea funcţiei!”, a conchis Zamfir invocând declaraţia din decembrie 2015 a ministrului de Finanţe ce a afirmat că locuitorii statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Ministerul Finanţelor Publice va modifica legea dării în plată printr-o ordonanţă de urgenţă pentru a lămuri situaţia impozitelor de plată la efectuarea transferului imobilului către bancă, dar numai pentru cei care au o singură casă, în care locuiesc, aplicând o serie de criterii, a declarat sâmbătă ministrul de resort, Anca Dragu.

“Legea dării în plată observăm că este incompletă, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementează darea în plată. Legea ar fi trebuit să cuprindă prevederi pentru toate operaţiunile legate de darea în plată, inclusiv pentru tranzacţia de final, să includă un articol care să aducă precizarea cuvenită”, a afirmat Dragu, prezentă la târgul “Banii Tăi Expo” organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut vineri ministrului de Finanţe să clarifice situaţia impozitării pentru darea în plată, astfel încât cei care renunţă la case să nu plătească impozitul la valoarea debitului restant.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite