Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei. Tăriceanu: Cea mai serioasă şi prestigioasă figură la Primăria Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul ALDE pentru capitală, senatorul Daniel Barbu. FOTO Arghiva Adevărul
Candidatul ALDE pentru capitală, senatorul Daniel Barbu. FOTO Arghiva Adevărul

Senatorul Daniel Barbu este candidatul ALDE la Primăria Capitalei, a anunţat duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a declarat duminică seară, în cadrul unui interviu, că senatorul Daniel Barbu este opţiunea ALDE pentru Capitală, acesta urmând a fi candidatul formaţiunii pentru Bucureşti. Barbu e văzut drept cel mai potrivit om pentru a-şi asuma o asemenea candidatură, având necesar, de intelectual, pentru cel mai mare oraş al ţării. 

„Prezentăm cea mai serioasă şi prestigioasă figură la Primăria Bucureştiului. Prezentăm un om care întruneşte o sumă de calităţi“, a declarat Tăriceanu duminică seară. 

La nivelul ALDE a fost luată în calcul candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la Primăria Capitalei. Chiar Tăriceanu declara în 12 aprilie că se gândeşte foarte serios la această posibilitate.

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013, în timpul Guvernării USL. În 12 decembrie 2013, Daniel Barbu, pe atunci membru PNL, a demisionat din funcţia de ministru al Culturii, la solicitarea liderului de la acea vreme al partidului, Crin Antonescu, după ce acesta a făcut o declaraţie controversată în privinţa banilor alocaţi pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA. 

 „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate“, a declarat Barbu la finalul participării la o manifestare la Teatrul Naţional din Craiova, Barbu a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite