Dăncilă recunoaşte că a ameninţat cu excluderi în cazul votării moţiunii de cenzură de aleşi ai PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut, într-o conferinţă de presă, faptul că le-a transmis  deputaţilor şi senatorilor că riscă excluderea din partid, în cazul în care vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce.

„Am spus acest lucru, dar excluderea nu o face preşedintele partidului. Excluderea o face organizaţia din care fac parte pentru că eu sunt convinsă că fiecare organizaţie are proiecte şi multe din aceste proiecte depind de programul de guvernare şi cei care i-au susţinut nu i-au susţinut să se poziţioneze împotriva partidului", a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, după o şedinţă a Comitetului Executiv. 

De altfel, decizia PSD este aceea de a participa la şedinţă de plen marţea viitoare, dar aleşii social-democraţi nu vor vota. „Vom asigura cvorumul, dar nu se va vota“, a precizat preşedintele interimar al PSD. 

În prezent, Opoziţia are cu aproape 20 de voturi mai puţin faţă de cele necesare pentru a trece moţiunea de cenzură. Pentru ca formaţiunile din Opoziţie să aibă lanse, acestea ar trebui să mai attragă o parte din aleşii minorităţilor, dar şi nemulţumiţi din PSD şi ALDE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite