Dăncilă promite o Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea alocaţiilor pentru copii. Premierul acuză PNL de neseriozitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că Guvernul va da pe 1 martie o Ordonanţă de Urgenţă pentru a putea majora alocaţiile copiilor de la 84 de lei la 150 de lei, acuzând opoziţia de neseriozitate.

 „După cum ştiţi, tot noi am identificat soluţia prin a lua din deficit şi a creşte alocaţiile. Mai mult, legea alocaţiilor de stat este Legea 61/1993, bineînţeles cu modificările şi completările ulterioare, mai ales la articolul 3. Deci ca să putem modifica alocaţiile pentru copii, trebuie să dăm o ordonanţă de Guvern, o ordonanţă de urgenţă, în care să reglementăm calculul acestor alocaţii", a precizat Dăncilă.

Premierul a subliniat că alocaţiile ar urma să crească de la 1 martie şi a acuzat PNL de neseriozitate.

„Încă o dată mă uimeşte faptul că se dă dovadă de atâta neseriozitate, să spui că iei din excedent, excedentul care îl ai la sfârşitul anului, în ultimul trimestru, şi să creşti alocaţiile cu 1 martie mi se pare un lucru total neserios", a adăugat Dăncilă.

Premierul a explicat şi că deficitul este sub 3%, în consecinţă „ne încadrăm în normele europene, 2,76%, este totul corect”.

Parlamentul a decis joi, la propunerea PNL şi prin votul opoziţiei, că alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului. Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum. Amendamentul a fost revotat după ce a fost schimbată sursa de finanţare, liderul PSD, Liviu Dragnea, apreciind că amendamentul făcut de PNL a fost ”demagogic” întrucât avea o sursă de finanţare care îl făcea de neaplicat. Conform lui Dragnea, deficitul bugetar creşte, astfel, la 2,76% de la 2,55% cât a fost estimat iniţial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite