Dăncilă: Preşedintele ar trebui să dea cât mai repede un răspuns în legătură cu motivele pentru care a respins remanierile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Parlament, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să dea un răspuns cât mai repede în legătură cu motivele pentru care a respins remanierile şi să nu aştepte încheierea interimatelor, la începutul lunii iunie.

„Eu sper să primesc acest răspuns cât mai repede, pentru că trebuie ca şi noi, dar şi cetăţenii să vadă motivele care au stat la baza acestor respingeri, pentru că nu este prima dată şi vrem să vedem cum acţionăm în continuare. Subliniez, sper ca aceste motive să ţină de legalitate şi nu de oportunitate”, a declarat Dăncilă.

Premierul a mai spus că, după summit-ul UE de la Sibiu, îl va suna pe preşedinte.

„Este normal ca Guvernul să ştie cum acţionează, eu, ca prim-ministru, coaliţia şi preşedinţii celor două partide să vedem ce vom face în continuare. Este normal să avem un răspuns şi cred că ţine de obligaţia fiecărei persoane care ocupă o funcţie de demnitate publică ca să dea aceste răspunsuri, e datoria fiecăruia dintre noi să răspundem obligaţiilor care ne revin. Eu cred că nu trebuie să stăm până se termină interimatul pentru a avea un răspuns. Pentru că, din câte ştiu, 6-  iunie deja se termină perioada de interimat, trebuie să avem un răspuns mai devreme pentru a vedea care sunt paşii următori”, a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în 23 aprilie, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă anunţa că i-a transmis şefului statului solicitarea de a motiva respingerea propunerilor de miniştri la Justiţie - Eugen Nicolicea, la Fonduri Europene - Oana Florea şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - Liviu Tit Brăiloiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite