Dan Barna: Ipotetic, Kovesi ar putea fi candidat USR la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR, Dan Barna. Foto: Eduard Enea
Liderul USR, Dan Barna. Foto: Eduard Enea

Liderul USR Dan Barna a vorbit luni despre revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că „în măsura în care reuşeşte să o convingă să devină membru USR, aceasta ar fi un candidat bun pentru alegerile prezidenţiale”. Cu toate acestea, preşedintele USR a spus că un astfel de scenariu nu ar fi posibil în viitorul apropiat, Kovesi declarând că va rămâne procuror.

UPDATE: Barna a relatat că Laura Codruţa Kovesi i-a dat un mesaj prin care i-a mulţumit pentru suportul USR, spunându-i că vor sta de vorbă după ce revine din concediu aceasta.

„Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de cinci ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare”, a spus liderul USR.

***

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, într-un interviu pentru Psnews.ro că, după revocarea din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, România „este obligată să organizeze un referendum pe justiţie la nivel naţional”. 

„Există o tensiune uriaşă în stradă pe acest subiect al justiţiei şi din această criză se poate ieşi decât printr-un referendum în care cetăţenii României să răspundă explicit şi neechivoc dacă e normal sau e de acceptat să fim un stat de tip ”rai infracţional” – cum propun Dragnea şi Tăriceanu, sau un stat de drept sau un stat care să respecte legislaţia şi domnia legii. Ceea ce se întâmplă acum este înafara oricărei logici. României i s-a furat 1 an şi jumătate de dezvoltare. Timp de un an şi jumătate România a discutat numai pe justiţie şi Liviu Dragnea, şi nu despre autostrăzi, sănătate sau educaţie”, a explicat Dan Barna.

Totodată, întrebat care ar fi şansele Laurei Codruţa Kovesi într-o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, Dan Barna a declarat că „există o încredere foarte mare a bucăţii de Românie decentă, ca să fiu foarte clar despre un capital de încredere pe care doamna Kovesi îl are”, neexcluzând însă un scenariu ipotetic în care fostul procuror-şef al DNA ar fi un candidat bun din partea USR. 

„În momentul de faţă, există o încredere foarte mare a bucăţii de Românie decentă, ca să fiu foarte clar despre un capital de încredere pe care doamna Kovesi îl are. USR a declarat constant că va avea un candidat la aprezidenţiale, în primul tur cel puţin, şi în măsura în care reuşim să o convingem pe doamna Kovesi să devină membră a partidului nostru, ar fi un candidat foarte bun. Astăzi doamna Kovesi a declarat că rămâne procuror, pe termen scurt nu este de actualitate un astfel de scenariu. Ipotetic, doamna Kovesi ar putea fi candidat USR la alegerile prezidenţiale”, a conchis acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite