Dacian Cioloş: „Dacă preşedintele nu are altă soluţie decât Florin Cîţu, probabil are şi varianta de susţinere politică a lui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO: Inquam Photos/George Călin
Dacian Cioloş FOTO: Inquam Photos/George Călin

Dacian Cioloş, liderul USR, spune că se aştepta ca preşedintele României să cheme la consultări partidele politice mai devreme. El afirmă că partidul său nu va lucra cu Florin Cîţu ca premier.

Dacian Cioloş nu a vrut să comenteze declaraţiile lui Klaus Iohannis în care USR era acuzat că a „abandonat” guvernarea, iar acest lucru face grea o negociere cu un partener „care a votat să îşi dărâme Guvernul”.

„Nu cred că este cazul să interpretăm noi, să ne punem acum să citim în stele oare ce a vrut să spună preşedintele sau nu. Preşedintele cred că poate să spună foarte clar care este opinia sa”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Dacian Cioşoş, citat de Hotnews.

„Ne-am fi dorit să avem aceste consultări mai repede pentru ca dânsul să ne spună care sunt soluţiile pe care le vede (...) Dacă domnul preşedinte care l-a susţinut pe Florin Cîţu şi la preşedinţia PNL nu are altă soluţie decât Florin Cîţu, probabil că are şi varianta de susţinere politică a unui astfel de premier. Noi ne-am lecuit cu Florin Cîţu ca premier”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Liderul USR a reconfirmat faptul că partidul său nu va colabora cu Florin Cîţu ca premier, dar va putea lucra cu Florin Cîţu ca preşedinte al PNL. 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Klaus Iohannis miercuri, în Slovenia, acesta a spus că „orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Evident. Aşa scrie în Constituţie, nu există nicio piedică”. Răspunsul preşedintelui a fost dat la întrebarea dacă Florin Cîţu poate fi nominalizat ca iitor premier. 

Citeşte şi: 

Cioloş: Nu ştiu dacă este etic să anunţi o măsură pe care o va lua viitorul Guvern, câtă vreme nu ştii cine va fi viitorul premier. Mi se pare hazardat

Dacian Cioloş a demisionat de la şefia grupului Renew Europe din Parlamentul European

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite