Sondaj. PSD, în declin. PNL, în creştere. Cum stau USR şi PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, liderul PNL. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, liderul PNL. FOTO Inquam Photos / George Călin

Sondajul comandat de PNL şi efectuat pe 26.000 de persoane s-a terminat, datele fiind prezentate mai multor lideri liberali. Potrivit acestor date, PNL e pe locul 2, cu 27,8% intenţie de vot, pe primul loc fiind PSD, cu o intenţie de vot de 30,3%.

Liberalii sunt la doar câteva procente în spatele PSD, după cum arată sondajul comandat de PNL şi realizat pe un eşantion de 25.000 de persoane, cu o eroarea maxim accceptată de 1%. PSD reuşeşte să se menţină în zona unei intenţii de vot de aproape 30%, în sondajul liberal social-democraţii având 30,3%. Apoi, la câteva procente îi urmează liberalii, aceştia având o intenţie de vot de 27,8%, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Şi Ludovic Orban a dat câteva detalii despre sondaj, acesta precizând că PSD e acum la 30%, iar PNL la 27%.

Partenerii de coaliţie ai PSD, ALDE, stai şi ei bine în sondaj. 11,5% are formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce USR are 10,2%, adică este în zona rezultatului obţinut la parlamentarele din 2016, au precizat surse politice pentru „Adevărul“.  

Pro România, formaţiune care îl are drept lider pe Victor Ponta, strânge 5,5%, în timp ce UDMR e cotat cu 5,1%. În măsurătoarea PNL a intrat şi PLUS, partid care se bucură de o intenţie de vot de 5%. p

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite