Cu cine merge PDL la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thodor Stolojan, europarlamentar PDL FOTO Arhiva Adevărul
Thodor Stolojan, europarlamentar PDL FOTO Arhiva Adevărul

PDL va depune lista cu candidaţii la Parlamentul European pe data de 23 martie. Primele patru locuri sunt rezervate pentru actualii europarlamentari Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu.

„La ora actuală, PDL a definit primele patru locuri de pe lista pentru alegerile europarlamentare şi a stabilit ce regiuni ocupă următoarele patru locuri. Vom prezenta o listă cu 42 de candidaţi, iar duminică, 23 martie, vom depune lista cu toate candidaturile, inclusiv dosarele de candidaturi“, a declarat Theodor Stolojan.

Primele patru locuri pe listă pe lista pentru PE vor fi ocupate de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu, ultimul dintre aceştia urmând să reprezinte regiunea 2 Sud-Est a României.

„Sunt legat de această zonă a ţării şi pentru că, în anul 2009, am prezentat Raportul privind Strategia Mării Negre. Toţi membrii PDL ne-am zbătut pentru a atrage atenţia că aici există o problemă care trebuie tratată serios, dar nu ne-am bucurat de mare succes până când au venit faptele. Mulţi regretă acum inexistenţa acestei strategii. Evident, strategia trebuie adusă la zi şi dusă dincolo de ziua de astăzi pentru a oferi cadrul unor garanţii de viitor“, a declarat europarlamentarul Traian Ungureanu.

La rândul său, europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a amintit că România are la dispoziţie în următorii doi ani circa 900 de milioane de euro pentru dezvoltarea marilor proiecte de infrastructură.

'„Dacă suma nu va fi cheltuită, de la 1 ianuarie 2017 aceasta va putea fi accesată de orice stat membru al UE. Podul sau tunelul dintre Galaţi sau Brăila şi Tulcea poate fi realizat cu fonduri europene şi se află pe lista proiectelor prioritare ale Uniunii“, a menţionat Marinescu.

Pe aceeaşi temă:
 

Ilie Năstase, invitat de PRM la europarlamentare. „Nu am luat încă o decizie“Ilie Năstase, invitat de PRM la europarlamentare. „Nu am luat încă o decizie“

Liderul PRM Gheorghe Funar susţine că Ilie Năstase va candida pe lista PRM la alegerile europarlamentare din 25 mai. Fostul tenismen confirmă că a discutat cu Funar, dar spune că nu a luat încă o decizie.

Antonescu: Dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare, demisionez, nu înainte de a-i schimba şi pe alţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, la „Adevărul Live“, că liberalii ţintesc, la alegerile europarlamentare, un scor de 25%. Întrebat cum ar acţiona în situaţia în care ar obţine mai puţin de 20%, el a răspuns că ar demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, dar nu fără să îi „schimbe“ şi pe alţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite