Cristian Preda, exclus din PMP: „E mai rău ca la comunişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Cristian Preda FOTO Arhiva Adevărul
Elena Udrea şi Cristian Preda FOTO Arhiva Adevărul

Colegiul Naţional al PMP a votat ieri, cu unanimitate, pentru excluderea lui Cristian Preda din partid. Europarlamentarul spune că va încerca să conteste decizia conducerii pentru că exluderea sa este nestatutară.

„Colegiul Naţional (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg între Congrese, a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda înaintată de Consiliul Executiv Naţional (CEN).Decizia vine în baza aplicării statutului partidului care prevede că membrii partidului „au interzis să acţioneze în vreun fel care ar prejudicia îndeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie să comită acte care provoacă daune Partidului, inclusiv daune de imagine“, se spune în comunicatul PMP.

PMP îi solicită lui Preda demisia din Parlamentul Europan. „În condiţiile date, având în vedere că a fost ales pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru a ajunge în Parlamentul European, îi solicităm ca, dacă mai are puţină onoare, să renunţe la postul de europarlamentar“, se afirmă în comunicatul PMP.

Europarlamentarul PMP s-a arătat deranjat de decizia Consiliului Naţional, precizând că excluderea sa nu vine după ce a anunţat că intenţionează să candideze la şefia PMP.  „Excluderea mea din PMP e nestatutară. Nu am fost înştiinţat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o - Consiliul Executiv Naţional din 17 noiembrie şi Colegiul Naţional de azi. Nu mi s-a spus nici măcar că acestea se reunesc, deşi eram membru în ambele. În consecinţă, mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra. E inimaginabil ca un partid membru al PPE să procedeze aşa. E mai rău ca la comunişti! Din câte înţeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile şefei. Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reacţie la declaraţia mea de ieri, în care anunţam că mă interesează cursa pentru şefia PMP.“, a reacţionat Preda.

Europarlamentarul spune că  că excluderea sa nu s-a votat cu unanimitate de voturi, aşa cum spune în comunicatul PMP.  „Ţin să le mulţumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea, fiindcă înţeleg că excluderea nu a fost susţinută unanim. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcţionează normal.  Acum remarc că în comunicatul PMP se vorbeşte atât despre majoritate absolută, cât şi despre unanimitate atunci când e pomenit rezultatul votului referitor la excludere. Am căutat să iau legătura cu membrii conducerii PMP, dar nu a răspuns nici măcar unul. Curajul opiniei...“, a mai spus Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite