Cristian Preda: O eventuală candidatură a lui Blaga la prezidenţiale l-ar scoate de sub acuzaţia de laşitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe blogul personal că o eventuală candidatură a lui Vasile Blaga la prezidenţiale l-ar scoate pe acesta de sub acuzaţia de laşitate, „aflată în mintea democrat-liberalilor“. Preda mai susţine că, în ceea ce priveşte cursa internă pentru alegerea prezidenţiabilului, Blaga are la dispoziţie trei variante: organizarea unei false competiţii, amânarea dezbaterii despre prezidenţiabil ori asumarea candidaturii.

„Alegerea în faţa căreia se află Blaga nu e simplă. Dar trebuie spus că punctul în care s-a ajuns e dificil, fiindcă a lipsit o gândire politică articulată“, este de părere Preda.

Cu privire la organizarea unei false competiţii, susţine europarlamentarul, Cătălin Predoiu „aleargă singur (sau împotriva a 1-2 „iepuri“), în aplauzele moleşite ale organizaţiilor, care nu sunt foarte fericite că li se impune drept idol un fost penelist care ar fi vrut să rămână în guvern cu Ponta“

Referitor la amânarea dezbaterii despre prezidenţiabil, Preda susţine că acest lucru ar trebuie menţinut până în clipa în care „formaţiunile de centru-dreapta se reunesc, prin negociere, în jurul unui singur candidat sau organizează măcar o competiţie care să antreneze forţe şi profiluri distinct“.

Despre asumarea unei candidaturi chiar de către Blaga, Preda crede că un astfel de gest „l-ar scoate pe şeful PDL de sub acuzaţia de laşitate, aflată în mintea majorităţii pedeliştilor, care se întreabă de ce liderul lor nu se implică nici în guvernul-alternativă, nici în proiectul prezidenţial al partidului“.

În altă odine de idei, Preda a mai scris că gestul de a organiza o competiţie internă pentru desemnarea prezidenţiabilului, chiar dacă nu există cineva care să fi afişat dorinţa de a intra în curs, pare mai degrabă un obstacol gândit pentru a-i spune „nu“ lui Mihai Răzvan Ungureanu. În urmă cu trei zile, MRU şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiabile. 

„Deficitul de candidaturi pedeliste pune o problemă la fel de serioasă ca şi dorinţa de a-l bloca pe MRU, după ce anul trecut PDL îl curta insistent. De fapt, după anunţul lui Boc, e puţin probabil ca în competiţia internă de la PDL să se înscrie, în următoarele zile, cineva care să nu fie membru al clanului Blaga.Situaţia cea mai penibilă ar fi aceea în care intră în cursă un singur candidat. Într-un asemenea caz, totul ar avea un aer ceauşist“, a mai scris Preda.

Cristian Preda îşi încheie postarea subliniind că „aroganţa reproşată USL are locul ei şi-n curte la Modrogan, de când acolo parchează doar membrii sectei lui Blaga“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite