Cristian Preda le cere colegilor din PDL susţinerea pentru un nou mandat de eurodeputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda Foto Adevărul
Cristian Preda Foto Adevărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda le cere public reprezentanţilor filialelor democrat-liberale din ţară să-l susţină pentru un nou mandat în Parlamentul European (PE).


Solicitarea vine în contextul în care conducerea PDL a solicitat, în urmă cu două săptămâni, elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European.

„Deşi profilul activităţii unui membru al PE nu e foarte cunoscut în România, nu voi propune asemenea criterii, fiindcă ar însemna să fiu părtinitor. Cred că drept ar fi ca filialele PDL să aibă informaţii despre intenţiile tuturor deputaţilor în funcţie. Ca şi despre poriectele europene ale altor membri PDL. Pe de altă parte, solicit – tot public – tuturor filialelor din ţară susţinerea.Consider că, în calitate de deputat, trebuie să mă supun scrutinuiui tuturor organizaţiilor, nu doar al celei din care fac parte“, a explicat Preda pe blogul personal.

Europarlamentarul mai spune că stă la dispoziţia oricărui membru PDL pentru clarificări legate de activitatea desfăşurată din 2009 până azi în PE. În altă ordine de idei, Preda afirmă că scrutinul din interiorul partidului este foarte important, deoarece reprezintă un reper vizavi de decizia pe care o va lua cu privire la candidatură.

„Dincolo de evaluările celor care mi-au fost colegi, pentru câteva luni, în BPN, aş vrea să cunosc opinia organizaţiilor din teritoriu. Biroul Permanent Naţional a mai cerut filialelor partidului să propună şi nume de candidaţi. Aici ar fi o problemă, fiindcă sunt singurul dintre deputaţii români din PDL care a afirmat public că doreşte să candideze pentru un nou mandat“, a conchis Preda.

Alegerile europarlamentare vor avea loc la anul în lunile mai-iunie. Mandatul unui eurodeputat este de cinci ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite