Cristian Diaconescu pleacă într-o vizită în SUA: Întâlnire cu Victora Nuland pe tema Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Diaconescu, şeful Cancelariei prezidentiale, are programtă o vizită în SUA, în perioada 14-20 martie, unde se va întâlni cu Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al Secretarului de Stat John Kerry.

Cristian Diaconescu a declarat pentru HotNews.ro că mai are programate întâlniri cu subsecretarul de stat pentru securitate internaţională, Rose Gottemoeller, cu ambasadorul special pentru Sancţiuni, Daniel Fried, precum şi cu oficiali de la Pentagon şi de la Consiliul Securităţii Naţionale.

Subiectul întrevederii vizează parteneriatul strategic Romania - SUA, „cu accent pe securitatea şi stabilitatea Românie în condiţiile apariţiei unor noi dezvoltări de securitate la frontiera de est a României şi a NATO, elaborarea unor decizii la Summitul NATO din acest an, adaptate noilor realitaţii politico -militare din spaţiul euro-atlantic, şi cooperarea militara“, a declarat Cristian Diaconescu pentru HotNews.ro.

De asemenea, Diaconescu va transmite oficialilor americani „o serie de mesaje ale preşedintelui Traian Băsescu în continuarea discuţiilor cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden“, va discuta despre situaţia din Ucraina şi perspectivele Republicii Moldova.

Aurescu, la bordul unui portavin american
Pe fondul crizei din Ucraina, Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice din Ministerul român de Externe, Bogdan Aurescu,  s-a aflat miercuri pe portavionul USS George H.W. Bush, aparţinând forţelor navale ale SUA, aflat în Marea Mediterană.

Potrvit unui comunicat al MAE, vizita demnitarului român „s-a înscris pe linia aprofundării cooperării româno-americane în domeniul securităţii şi apărării, subsumate Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Dinamica acestei cooperări, adaptate la evoluţiile la nivel internaţional, reflectă angajamentul puternic al celor două ţări faţă de valorile comune euro-atlantice“.

Potrivit MAE, în discuţiile cu oficialii militari americani, „secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a evidenţiat importanţa proiectelor comune derulate cu SUA pentru securitatea şi stabilitatea în Europa, inclusiv în regiunea Mării Negre“.

Joi, preşedintele Traian Băsescu i-a convocat la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta , pe ministrul de Interne Gabriel Oprea şi pe şefii serviciilor secrete, tema discuţiei vizând siuguranţa naţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite