Cristian Buşoi şi-a anunţat candidatura la şefia PNL fără să accepte întrebări din partea presei. „Trebuie să revenim la România lucrului bine făcut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, şi-a anunţat, vineri, candidatura la şefia PNL. Anunţul a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PNL Bucureşti. Buşoi este al treilea candidat intrat în cursa pentru şefia PNL, după Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

UPDATE  Preşedintele PNL Bucureşti Cristian Busoi şi-a anunţat candidatură la funcţia de preşedinte al partidului, folosind sloganul din campania pentru prezidenţiale a lui Klaus Iohannis: „România lucrului bine făcut". 
 
„Dacă nu recuperăm electoratul câştigat de Klaus Iohannis nu vom învinge PSD niciodată. Nu voi pretinde niciodată că sunt un salvator, un lider providenţial, o vedetă politică" a spus Busoi. Acesta a făcut doar o declaraţie de presă şi nu a primit întrebări din partea presei. 

„Trebuie să revenim la România lucrului bine făcut", a mai spus Buşoi, slogan folosit de preşedintele Klaus Iohannis în campania electorală din 2014. 
 

La mijlocul lunii aprilie, Cristian Buşoi vorbea, la Adevărul Live, despre o posibilă candidatură la şefia PNL. Eu voi lua o decizia foarte curând. Am aşteptat să văd dacă am susţinerea organizaţiei din care fac parte. Am discuţii cu mulţi dintre colegii mei din PNL pentru a vedea care e soluţia cea mai bună. Sunt două soluţii anunţate, mai sunt două-trei soluţii potenţiale. Dacă reuşim să gândim o formulă care să răspundă exigenţelor spuse mai devreme, va fi câştigătoare“, spunea liderul liberal. 

n vârstă de 39 de ani, Buşoi a absolvit în 2003 Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti, ulterior completându-şi studiile la Colegiul Naţional de Apărare, unde a avut lucrarea de absolvire „Reforma serviciului militar în România”, la Facultarea de Drept din Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti şi la Institutul Diplomatic Român.

În 2010, şi-a luat doctoratul în sănătate publică şi management sanitar, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Între 2003 şi 2007, Cristian Buşoi a profesat ca medic, iar din 2009, ca notar public, la un cabinet din Bucureşti.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Buşoi a intrat în politică în 1996, fiind până în 1998 vicepreşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal (TNL) Mehedinţi, potrivit CV-ului de pe site-ul CNAS.

Între 24 aprilie 2007 – decembrie 2007 a reprezentat România în Parlamentul European. A fost apoi reales în alegerile din 2007, 2009, 2014 pentru alte mandate de europarlamentar

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite