Ponta, despre Comisia de revizuire a Constituţiei: „Cea mai bună propunere pentru conducerea comisiei este Crin Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu se va ocupa de revizuirea Constituţiei
Crin Antonescu se va ocupa de revizuirea Constituţiei

USL susţine varianta organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei în luna septembrie, iar liderul PNL Crin Antonescu este propunerea Alianţei pentru conducerea acestei comisii. Declaraţia a fost făcută de premier, marţi, la Palatul Parlamentului.

„Cred că cea mai bună propunere pentru conducerea aceastei comisii, pentru a da greutate politică, este dl. Crin Antonescu, nu ca preşedinte al Senatului, ci ca preşedinte al USL“, a declarat Ponta.

El a menţionat că între ideile convenite la nivelul USL este aceea că va trebui menţinut principiul preşedintelui ales în mod direct şi o "republică care să fie organizată după un model care prinde din ce în ce mai mult contur în toată Europa (...) acolo unde preşedintele este ales direct şi are legitimitatea dată de votul direct, dar Guvernul răspunde în faţa Parlamentului şi atribuţiile sunt foarte clar delimitate".

„Adică să avem un preşedinte aşa cum au toate ţările spre care ne uităm - şi mă uit în mod special spre Polonia şi Austria - un preşedinte arbitru“, a mai afirmat premierul.

Liderii USL vor susţine varianta în care referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc în luna septembrie, iar până la sfârşitul anului ar urma să fie validaţi în funcţii noii preşedinţi de consilii regionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite