Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că, din punctul de vedere al membrilor formaţiunii sale, proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut.

“Comisia specială a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, cu raport de susţinere sau de respingere, un anumit proiect de lege, cel iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut, nu-l susţinem nici în Comisie. Se punea problema astăzi dacă suplimentarea mandatului înseamnă şi un nou mandat de conţinut. A rămas limitat la vechiul mandat”, a declarat Antonescu.

De asemenea, el a reiterat că poziţia PNL în acest sens a rămas neschimbată.

“Punctul nostru de vedere este foarte clar: proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut (...) Pentru a construi un alt proiect de lege care să reglementeze, de exemplu, într-o manieră generală, exploatările auro-argentifere sau pentru a discuta legea minelor sunt situaţii diverse”, a mai spus preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, Legea minelor este în discuţie “pe traseul parlamentar”.

“Legea minelor este în discuţie, este pe traseul parlamentar, putem discuta acolo, dacă vrem un nou proiect special pentru exploatările auro-argentifere, nu doar din perimetrul Roşia Montană, ci din întreaga suprafaţă a ţării”, a precizat Crin Antonescu.

Activitatea Comisiei privind proiectul Roşia Montană a fost prelungită până pe 10 noiembrie, iar Birourie permanente reunite ale Parlamentului au decis să amâne termenul de depunere a raportului pe care comisia îl va face, cu privire la proiectul minier.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite