Crin Antonescu: Ponta e infinit mai periculos decât Băsescu pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a comentat marţi seară rezultatele alegerilor europarlamentare, a vorbit de viitorul său politic, dar mai ales a ţinut să-l critice pe fostul partener de alianţă Victor Ponta, om pe care îl consideră în prezent mult mai periculos decât Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al Senatului l-a atacat dur pe Victor Ponta pentru modul în care a ales să se comporte în ultimul timp, punctul culminant fiind atins în timpul moţiunii de cenzură de luni. Liderul interimar al liberalilor l-a caracterizat pe şeful Guvernului drept o persoană „mincinoasă, demagogică, arogantă, sfidător” deoarece Ponta a avut „un apel nedemocratic la destructurarea opoziţiei”.

Antonescu a punctat faptul că atitudinea pe care o afişează cei din PSD este îngrijorătoare, social-democraţii dorind câştigarea puterii absolute şi cooptarea liberalilor nemulţumiţi, ceea ce l-a făcut pe preşedintele interimar al PNL să se întrebe:  „Domnule, opoziţie cine mai face? Vreţi să ne ducem toţi la Gâdea să ne îmbrăcăm în gimnaşti?”

Ultimele evoluţii din mediul politic românesc l-au făcut pe Crin Antonescu să-l considere pe liderul de la Palatul Victoria un politician mult mai periculos ca Traian Băsescu, ceea ce a dus la această ideea fiind faptul că Victor Ponta şi cei din PSD nu vor să respecte jocul democratic şi încep să neglijeze rolul esenţial al legislativului

„Probabil problema nu este care e mai frecventabil, ci cine e mai periculos. Victor Ponta este infinit mai periculos decât Traian Băsescu pentru România (…) Victor Ponta a derapat treptat. În 2012, umblam frumos şi dânsul venea în Parlament, participa la moţiuni. La citirea moţiunii lipseşte ostentativ din banca Guvernului şi apoi spune: „Hai s-a terminat mascarada, nu mai avem ce discuta””, a afirmat liderul interimar al liberalilor.

Antonescu: „Ponta a uitat când Schulz îl trăgea de urechi şi îi da şuturi în fund”

Fostul preşedinte al Senatului a ţinut să amintească mai multe momente din trecut în care liderul de la Palatul Victoria a fost criticat fie de lideri europeni, fie nu a respectat în totalitate deciziile comune luate în cadrul USL. Unul din episoadele amintite de preşedintele interimar al liberalilor a fost vara lui 2012 în momentul perioadei în care Traian Băsescu a fost suspendat.

„A uitat când Schulz îl trăgea de urechi şi îi da şuturi în fund. Nu pe mine m-a scos cineva în faţa clasei ca să-mi taie unghiuţele, în vara lui 2012, ci pe domnul Ponta”, a adăugat Crin Antonescu.

Liderul interimar al liberalilor vorbit de importanţa unei înţelegeri politice a principalelor partide de pe eşichierul politic al dreptei pentru a contracara PSD, menţionând că: „nu vreau ca după zece ani de guvernări autoritariste să plâng după Băsescu”. Antonescu a recunoscut faptul că a avut discuţii separate cu Vasile Blaga şi Mihai-Răzvan Ungureanu, oamenii cu care consideră că se poate sta la o masă pentru a lua în calcul un viitor proiect.

Totodată, Antonescu a precizat că nu ia în calcul negocierea cu PNŢCD, partid condus de Aurelian Pavelescu, iar în ceea ce priveşte PMP s-a declarat rezervat. În cazul ultimului partid menţionat, liderul liberal a adăugat că nu va discuta cu Elena Udrea pentru că aceasta susţine că nu are nicio funcţie de conducere în noul partid de dreapta care va da doi europarlamentari în perioada 2014-2019 la Bruxelles.   

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite