Crin Antonescu este optimist în ceea ce priveşte atitudinea Olandei faţă de aderarea României la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat referitor la întâlnirea de luni cu premierul olandez  Mark Rutte că a primit asigurări că Olanda nu va fi un obstacol în calea aderării României la spaţiul Schengen.

"Am plecat de la întâlnire cu idee că lucrurile vor merge bine în ceea ce priveşte poziţia Olandei. (..)În România, Olanda are un mare prestigiu şi ar fi păcat ca la un moment dat dintr-un subiect cum este această opoziţie la Schengen să se dezvolte ideea că Olanda este o ţară mai puţin prietenă a României", a precizat Antonescu. 

În altă ordine de idei, Antonescu a menţionat că l-a întrebat pe premierul olandez ce anume se aşteaptă să se întâmple în România în legătură cu acest subiect, iar răspunsul a fost că raportul MCV marchează clar nişte progrese.

"Premierul Rutte a remarcat că raportul MCV marchează un progres şi nişte clarificări sunt binevenite în ceea ce înseamnă statul de drept şi instanţele judiciare în România şi o informare cât mai completă pe acest subiect fără ca schengenul să fie amestecat cu acest raport", a precizat Antonescu.

Olanda s-a opus propunerii de admitere a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, argumentând că cele două ţări nu depun suficiente eforturi pentru combaterea corupţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite