PSD şi ACL nu s-au înţeles nici astăzi asupra condiţiilor dezbaterii dintre Ponta şi Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Ygonea şi Călin Popescu Tăriceanu, cei doi preşedinţi ai Parlamentului FOTO Mediafax
Valeriu Ygonea şi Călin Popescu Tăriceanu, cei doi preşedinţi ai Parlamentului FOTO Mediafax

Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-au reunit astăzi după ce ACL a cerut convocarea Parlamentului pentru repartizarea timpilor de antenă a dezbaterii dintre cei doi finalişti ai cursei prezidenţiale, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere nici de această dată.

UPDATE Gabriela vrânceanu Firea, purtătorul de cuvânt al PSD: Am avut astăzi proba că staff-ul ACL, sau chiar candidatul, nu îşi doreşte o dezbatere. Am fost astăzi la BPN unde au fost prezentate programele televiziunii publice. Doomnul Atanasiu a vorbit de o dezbatere joi, la Parlament. Domnul Atanasiu a devenit preşedinte CA al TVR pentru că TVR nu a venit cu această propunere şi nici reprezentantul ACL nu a făcut nicio astfel de propunere.

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL: În BPN reunite se discută timpii de antenă. Poziţia ACL nu s-a schimbat absolut nimic. Vrem dezbatere şi credem că va avea loc.

Alianţa Creştin-Liberală (ACL), formată din PNL şi PDL, solicită celor doi preşedinţi ai Legislativului convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se discuta repartizarea timpilor de antenă privind campania electorală.

„Alianţa Creştin-Liberală susţine necesitatea desfăşurării normale, cu respectarea prevederilor legale, a campaniei electorale dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, şi cere PSD să nu mai blocheze informarea corectă a cetăţenilor prin posturile publice de radio şi televiziune. Liderii grupurilor PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi din Senat solicită, în conformitate cu legislaţia pentru alegerea Preşedintelui României, convocarea de către domnii Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea a birourilor permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului, luni, ora 12.00, pentru a se discuta repartizarea timpilor de antenă“, se arată într-un comunicat ACL.

Liderii ACL invocă Legea nr. 370/ 2004, care vorbeşte despre necesitatea convocării conducerii Parlamentului pentru a stabili timpii de dezbatere.  „Legea menţionează faptul că, în termen de două zile de la deschiderea campaniei electorale, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanţii serviciilor publice de radio şi televiziune şi cu participarea candidaţilor au obligaţia să stabilească calendarul pentru desfăşurarea acesteia şi repartizarea timpilor de antenă“, mai arată sursa citată.

Victor Ponta şi Klaus Iohannis se invită reciproc la o confruntare tête-à-tête, dar niciunul dintre ei nu vrea să accepte condiţiile impuse de celălalt. Ponta nu acceptă ca dezbaterea să aibă loc în altă parte decât la cele patru televiziuni de ştiri stabilite de echipa sa, pe când Iohannis vrea ca ambii să accepte invitaţia Universităţii din Timişoara de a fi gazda confruntării dintre cei doi. În ultimele zile, tema dezbaterii dintre cei doi finalişti s-a transformat într-un joc de ping-pong început chiar din a doua zi după primul tur al alegerilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite