Codrin Ştefănescu, după ce Iohannis insistă să o ţină pe Olguţa Vasilescu în afara Guvernului: Se cere suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat joi, la Realitatea TV, după ce Klaus Iohannis a semnat decretele privind vacantarea celor două posturi de ministru - cel al Transporturilor şi cel al Dezvoltării Regionale, că blochează o întreagă naţiune prin refuzul de a  face un anunţ cu privire la propunerile avansate de Guvern pentru noii miniştri.

„Domnul Klaus Werner Iohannis a semnat azi două decrete privind vacantarea unei funcţii de membru al Guvernului prin demisiile celor doi miniştri, adică domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Regionale, şi Lucian Şova, ministrul Transporturilor. În acelaşi timp, domnul Klaus Werner Iohannis a refuzat să facă un anunţ cu privire la propunerea avansată de Guvern, adică pentru cele două funcţii, respectiv Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi", a spus Codrin Ştefănescu.

Acesta a explicat că astfel situaţia se complică şi că sunt dificile discuţiile în contextul preluării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

„Fiecare ministru din Guvernul României va prezida în perioada imediat următoare un mic consiliu de miniştri din cadrul Uniunii Europene, pe specificul fiecărui minister. Adică la Transporturi şi la Dezvoltare o să avem niciun fel de consiliu de miniştri din Europa pentru că nu avem miniştri.

Noi nu avem ce să discutăm cu partenerii noştri din Europa pentru că nu avem miniştri. De ce nu avem miniştri, pentru că nu vrea domnul Klaus Werner Iohannis să semneze, conform Constituţiei şi conform legii, o nominalizare făcută de prim-ministru şi de Guvernul României. Ignorând faptul că avem două zone total neacoperite, iar cei din Europa nu vor înţelege lucrul ăsta“', a spus Ştefănescu la Realitatea TV.

Secretarul general al PSD este de părere că prin gestul său preşedintele Iohannis blochează nu doar Guvernul, ci întreaga ţară şi a reluat ideea suspendării preşedintelui Iohannis.

„Ceea ce face el acum nu mai este de a bloca Guvernul României, el blochează acum o naţiune întreagă. O să luăm o decizie foarte curând, ţinând cont de nişte lucruri. Trebuie să ne gândim puţin şi la risc în momentul de faţă, când avem preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ce se întâmplă în caz de suspendare... trebuie să luăm în calcul nişte lucruri pentru toată România, nu numai pentru interesul nostru şi al Guvernului. Adică, în mod clar, Iohannis joacă acum pentru suspendare, face orice este posibil, încalcă orice lege, încalcă Constituţia, deciziile Curţii Constituţionale şi se cere pur şi simplu să fie suspendat“, a adăugat Ştefănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite