CNSAS: Năstase, Funar şi Frâncu nu au făcut poliţie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Colegiului CNSAS au decis, ieri, că ex-premierul Adrian Năstase nu a făcut poliţie politică înainte de 1989, aceeaşi soluţie fiind adoptată în cazul senatorului PRM Gheorghe Funar

Membrii Colegiului CNSAS au decis, ieri, că ex-premierul Adrian Năstase nu a făcut poliţie politică înainte de 1989, aceeaşi soluţie fiind adoptată în cazul senatorului PRM Gheorghe Funar şi al fostului şef al Cancelariei primului- ministru, Aleodor Frâncu.
Surse din cadrul instituţiei au mai declarat pentru Adevărul că, în ceea ce îl priveşte pe Aleodor Frâncu, unul dintre membrii Colegiului a făcut opinie separată, apreciind că din documentele existente reiese contrariul. CNSAS a dat verdicte de necolaborare cu organele represive şi în cazul altor patru funcţionari de la Palatul Victoria. Secretarul CNSAS, Constantin Buchet, ne-a spus că persoanelor verificate li se vor trimite deciziile în cel mai scurt timp, deputaţii şi senatorii audiaţi urmând a le primi la parlament. "Tot ceea ce vă pot spune este că, în opinia mea, nu au apărut elemente care să necesite încadrarea celor trei (n.r. - Năstase, Funar şi Frâncu) în categoria persoanelor care au făcut poliţie politică", a precizat Constantin Buchet. Colegiul CNSAS a mai hotărât, ieri, că senatorul UDMR Verestoy Attila nu a colaborat cu Securitatea ca poliţie politică, în aceeaşi situaţie aflându-se şi deputaţii Mihăiţă Calimente (PNL), Corneliu Dida (PSD) şi Oana Manolescu (minoritatea albaneză).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite