Cezar Preda: „PDL nu trebuie să se arunce orbeşte în referendumul propus de Traian Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda nu este fanul preşedintelui Traian Băsescu
Cezar Preda nu este fanul preşedintelui Traian Băsescu

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda îi îndeamnă pe democrat-liberali „să nu se arunce orbeşte“ în referendumul propus de Traian Băsescu, susţinând că tema Parlamentului unicameral a fost deja tranşată într-un alt referendum.

„Credem că un nou referendum nu este o joacă şi nu trebuie să te arunci orbeşte să chemi cetăţenii din două în două luni la referendum. Noi credem că mai este timp ca USL să vină cu picioarele pe pământ şi să pună în practică ceea ce cetăţenii au hotărât. Deci, decizia cu privire la susţinerea sau nesusţinerea unui asemenea referendum trebuie scoasă din contextul că o asemenea acţiune sigur ar aduce prinderea ei în Constituţie. Noi nu credem aşa ceva şi noi credem că PDL nu trebuie să se arunce orbeşte în referendumul pe chestiuni care au fost deja tranşate de poporul român. Referendumurile costă“, a explicat vicepreşedintele PDL.

Vicepreşedintele PDL a precizat că punctul de vedere stabilit de reprezentanţii judeţelor din regiunea Sud-Est va fi prezentat în cadrul Biroului Permanent Naţional al partidului.

„Poziţia cu care regiunea de sud-est se duce mâine în BPN este următoarea: nimeni nu trebuie să pună la îndoială decizia cetăţenilor la referendum. Conform Constituţiei, este singura ocazie când cetăţenii României nu deleagă suveranitatea, în rest o deleagă nouă, parlamentarilor, dar la referendum hotărăşte singur. Dacă cetăţenii României au hotărât şi Curtea Constituţională a validat, ea trebuie pusă în practică. În condiţiile în care actuala putere nu pune în practică ce a hotărât cetăţeanul, noi credem că nu va pune în practică nici a doua oară pe aceleaşi întrebări, noi credem că o clasă politică responsabilă trebuie să facă ce a spus cetăţeanul“, a afirmat Cezar Preda.

Preda a precizat că decizia privind susţinerea sau nesusţinerea acestui referendum de către PDL urmează să fie luată în BPN: „Decizia se va lua de către BPN şi dacă va spune să-l susţinem, îl susţinem, dacă vor spune să ne abţinem, ne vom abţine“.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite