Ce spune Marian Munteanu despre construirea unei moschei în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu.FOTO Mediafax
Marian Munteanu.FOTO Mediafax

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a afirmat, luni seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că autorităţile române trebuie să trateze cu seriozitate tema construirii unei moschei în Capitală, precizând că trebuie să fie găsită o soluţie raţională în privinţa ridicării lăcaşului de cult.

„Am spus foarte clar: noi cu Turcia avem o relaţie specială, este aliatul nostru strategic şi partener în NATO, avem cu poporul turc un puternic tratat de prietenie semnat acum 80 de ani. Sunt convins că ar trebui discutat cu partenerii noştri turci şi ceva îmi spune că s-ar putea să înţeleagă şi dânşii că, în contextul actual, lucrurile trebuie abordate cu înţelepciune şi prudenţă. Nimeni nu doreşte tulburări sau extremism de niciun fel. Poate ar trebui amânată această discuţie pentru ca lucrurile să se aşeze în locul lor. Credeţi că, nu numai în România, dar în Europa este un moment de acalmie, de pace, de relaxare? Suntem într-un moment foarte delicat şi foarte dificil. Pledez pentru o abordarde raţională, echilibrată a acestui aspect şi sunt sigur că reprezentanţii cetăţenilor în primul rând şi cultele religioase… toate se vor consulta cu cei care au această iniţiativă, mai ales cu Muftiatul, şi vor găsi o soluţie”, a declarat Munteanu la B1 TV

Candidatul PNL a punctat şi faptul că trebuie să se ţină cont de părerea majorităţii în diferite chestiuni administrative şi politice. „Faptul că în România există o majoritate enormă creştină, 90 şi ceva la sută dintre oamenii acestei ţări sunt creştini, pentru numele lui Dumnezeu, oare ei nu au drepturi? În momentul în care vorbeşti despre orice măsură administrativă, orice proiect, tu trebuie să ţii cont de dorinţele, de obiectivele, de dezideratele cetăţenilor pe care îi reprezinţi, ale tuturor, nu numai de un grup sau altul. Toţi au drepturi în ţara asta”, a spus Munteanu. 

Candidatul PNL a negat faptul că ar fi participat la vreo reuniune în care au fost lăudate personalităţi ale mişcării legionare, punctând faptul tot ce a făcut a fost să stea de vorbă cu foşti deţinuţi politici.  

„Nu am avut o participare în acest domeniu. Eu, însă, în anumite contexte, am participat la reuniuni sau la dezbateri în general legate de activitatea foşilor deţinuţi politici, chestiuni cu caracter istoric, nu caracter politic. Din punct de vedere politic am susţinut principii foarte clare. Le-am afirmat atât în viaţa publică, cât şi în documente, mesaje, acte oficiale pe care le-am emis sau la care am contribuit“ a adăugat Marian Munteanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite