DOCUMENT Propuneri PSD pe Sănătate: un campus medical gigant în Bucureşti de un miliard de euro şi creşteri salariale pentru tot personalul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax

PSD promite, în programul de guvernare, construirea unui complex medical, care, pe lângă spitalul propriu-zis, va cuprinde, printre aletele, o Universitate de Medicină şi Farmacie, o zonă rezidenţială pentru personalul medical, hoteluri pentru însoţitorii personalului medical şi o grădiniţă. Investiţia se apropie de un miliard de euro, bani care vor proveni din Fondul Suveran de Investiţii.

"Discutăm de Spitalul republican Carol Davila, care va include un complex medical, Universitatea de Medicină şi Farmacie, terenuri de sport, parc, zonă de agremenet, creşă, grădiniţă şi şcoală, hotel pentru însoţitorii pacienţilor, zonă rezidenţială pentru personalul medical şi stundenţi. Este vorba de un complex medical. În spital vor lucra 3.000 de doctori. Pe lângă acest complex gigant, discutăm de opt spitale regionale similare cu acest spital. Construcţia va începe în 2017", a anunţat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, în cadrul prezentării programului de guvernare pe Sănătate al PSD.

Dragnea a anunţat că încă nu a stabilit unde va fi construit spitalul. "Sunt mai multe variante de locaţii. Vor fi locaţii unde accesul unde este foarte uşor. Nu putem în centrul oraşului. Întreaga investiţie se ridică la 3,5 miliarde de euro. Complexul medical se apropie de 1 un miliard de euro. Banii vor veni din Fondul Suverna de Investiţii", a mai spus Dragnea.

În cadrul prezentării, liderul PSD a acuzat Guvernul Cioloş de comiterea mai multor infracţiuni. "În interiorul Guvernului s-a constituit un grup mafiot. În 2015, Guvernul PSD a început programul pentru 5.700 de pacienţi cu gradul de fibroză F4. Programul a fost blocat de actualul Guvern din lipsă de interes. În 2017 o să repornim programul. A doua năzbâtie a Guvernului. Este vorba de infracţiune, de folocase necuvenite generate de hotărârea de Guvern semnată de premierul Cioloş şi de alţi miniştri. Actul normativ emis de Guvernul Cioloş majorează preţul pentru 65% dintre medicamente din Catalogul naţional, respectiv 3.536 din 5.430. Chiar nimeni nu are curaj să investigheze astfel de lucruri?", a mai precizat Dragnea.

Tot în proramul de guvernare, PSD mai promite creşterea veniturilor pentru tot personalul medical, impozitul pe venit fiind zero pentru fiecare medic, indiferent de nivelul salariului.

Nivel salariior de la 1 ianuarie 2018:

Medic rezident anul I are 1200 de euro brut.

Medic specialist gr. V, clinic -2650 euro brut.

Medic primar gr. V, clinic – 3.377 euro brut

100% creştere a salariilor – asistenţi mediali.

Toate măsurile pe care PSD le promite reprezintă 1,6% din PIB. "De la 4,8% din PIB vom ajunge la 6,4% din PIB în 2020", arată Dragnea.

Programul PSD Pe Sanatate 04.11.2016 by Bogdan Enache on Scribd

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite