Ce miniştri vrea să aibă ALDE în Guvernul Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

ALDE a decis, marţi, în şedinţă, să îi propună premierului desemnat, Mihai Tudose, păstrarea celor patru miniştri din fostul Guvern Grindeanu, pe aceleaşi portofolii, respectiv Graţiela Gavrilescu, Teodor Meleşcanu, Viorel Ilie şi Toma Petcu. Liderul formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, nu a dorit să comenteze situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre care a spus că a fost „asumat de PSD“.

„Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeaşi participare, numeric vorbind. Vom avea patru miniştri în viitorul Guvern, care vor ocupa aceleaşi portofolii pe care le-au ocupat", a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei ALDE, despre propunerile formaţiunii sale pentru Mihai Tudose.

Propunerile ALDE sunt Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministru al Mediului, Teodor Meleşcanu, ministru de Externe, Tomac Petcu, ministru al Energiei, şi Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. 

Întrebat de continuarea lui Tudorel Toader în fruntea Ministerului Justiţiei, Tăriceanu a precizat că „ministerul Justiţiei este un minister care este asumat de PSD“.

Liderul ALDE nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, privind faptul că formaţiunea sa l-a propus pe Tudorel Toader în acest post. „Cred că a avut o prestaţie bună, dar aceasta este o decizie care va fi luată în comun“, a conchis Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite