Predoiu anunţă data de 20 august pentru negocierile privind Codul Fiscal: „Am convenit în urma discuţiilor informale. Avem semnale că PSD va participa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premierul din umbră al PNL, spune că în urma discuţiilor informale purtate între liderii partidelor parlamentare s-a luat decizia ca negocierile pentru Codul Fiscal să aibă loc pe 20 august.

UPDATE Liderul PNL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că data de 20 august pentru consultările tehnice pe Codul Fiscal a fost convenită cu UNPR, adăugând însă că are “semnale neoficiale” că şi PSD va participa la întâlnire, iar ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici este aşteptat să îşi prezinte poziţia.

“Erau două date pentru consultări, noi am propus 17 august şi UNPR a propus 19 august şi era normal să fie una singură şi s-a decis data de 20 august. Avem semnale neoficiale că şi cei de la PSD vor participa. Dânşii şi-au desemnat deja negociatorii. Eu cred că toată lumea va fi prezentă”, a precizat pentru Mediafax Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL.

UPDATE UNPR a transmis, vineri, că ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, vor participa la negocierile privind Codul Fiscal, din data de 20 august, afirmând că participanţii la discuţii trebuie să vizeze identificarea unor soluţii şi nu câştiguri politice.

"Din partea UNPR vor participa ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, specialişti care au experienţa şi pregătirea necesare pentru susţinerea tehnică a punctelor de vedere ale Uniunii pe această temă", se arată într-un comunicat remis Mediafax

„În urma discuţiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10 AM, pentru întâlnirea tehnică, la sediul Parlamentului. Discuţiile tehnice vor fi urmate de discuţii politice până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015“, a declarat Cătălin Predoiu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

După mai mult de o săptămână de la momentul în care PNL a invitat toate partidele politice la consultări pe tema Codului Fiscal, vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR,  a lansat, la rându-i, o nouă invitaţie similară.
 UNPR a propus partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultările pe tema Codului Fiscal, la două zile distanţă de data propusă de liberali. Spre deosebire de solicitarea PNL, care a rămas fără un răspuns din partea celorlalte forţe politice, invitaţiei lui Gabriel Oprea i-au dat curs, rapid, toţi cei implicaţi, mai puţin premierul Victor Ponta, aflat în concediu.

Liberalii au răspuns invitaţiei, prin vocea copreşedintelui formaţiunii, Alina Gorghiu, care a primit cu deschidere propunerea UNPR, partid fără de care nu poate răsturna Guvernul Ponta, deşi a punctat faptul că PNL a fost primul partid care a venit cu o astfel de idee. „Am văzut astăzi încă o poziţie favorabilă dialogului între partidele politice, venită din partea UNPR, partid din coaliţia de guvernare. Deschiderea la dialog este un semnal foarte bun, o premisă pentru proiecte care vor avea o viaţă mai lungă decât mandatul unei guvernări. Mă bucur să văd că sunt şi alte partide care pun raţiunea şi prudenţa înaintea entuziasmului, când este vorba despre proiecte majore pentru ţară.PNL a invitat partidele politice la consultări pe şase teme importante pentru viitorul României iar săptămâna aceasta am propus ca în data de 17 august să aibă loc discuţiile pe tema macrostabilităţii economice, inculsiv a Codului Fiscal.“, a scris Gorghiu.

Mult mai vocal a fost Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, care s-a arătat deranjat de propunerea lui Gabriel Oprea, adăugând că nu înţelege în ce calitate face acesta invitaţia, având în vedere că la ora actuală este premier interimar. „Domnul Oprea se face că nu ţine minte invitaţia adresată de PNL. Anunţul de astăzi este un plagiat. PNL a chemat partidele parlamentare la discuţii serioase referitoare la 6 subiecte importante pentru România, menţinerea macrostabilităţii, reforma administraţiei, absorbţia fondurilor europene şi altele. Aşteptam din partea partidelor parlamentare un răspuns la această invitaţie“, a spus Orban.

Deşi aflat în vacanţă în străinătate, liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns pozitiv ambelor invitaţii la dialog pe tema Codului Fiscal, după apelul lui Gabriel Oprea, delegându-l pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, ca reprezentant al PSD. „Salut iniţiativa venită din partea UNPR, prin vocea preşedintelui acestei formaţiuni politice, domnul Gabriel Oprea, de realizare a unei discuţii între partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal, confirmând astfel prezenţa Ministrului Finanţelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acţiune“, a arătat Liviu Dragnea, care s-a arătat deschis şi propunerii PNL de a exista consultări între Putere şi Opoziţie pe temele economice cele mai importante.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite