Boc îl va susţine pe Iohannis în cursa prezidenţială: Îi voi face campanie. Predoiu: Eu l-aş fi susţinut pe el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că îl va susţine cu toată convingerea pe Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL, în campania pentru câştigarea fotoliului de la Cotroceni. În campania pentru europarlamentare, Boc şi-a arătat susţinerea pentru candidaţii PMP.

„Având în vedere cele petrecute în ultimele luni, nu este o surpriză. Regret şi acum că Emil Boc nu a intrat in competiţia internă. Dacă ar fi câştigat-o, eu l-aş fi susţinut pe el, nu pe altcineva“, a spus Cătălin Predoiu, pentru Mediafax.

.Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi o variantă mai bună pentru Preşedinţie decât Crin Antonescu, Emil Boc a răspuns că Iohannis porneşte cu un start bun şi cu un beneficiu de imagine“

"Crin Antonescu a luat o decizie înţeleaptă de a nu mai candida la Preşedinţie. Iohannis porneşte cu prima şansă, dacă îşi va consolida drumul pe care se află acum, îl va bate pe Ponta la prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de acum înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut şi care cred că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil. Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale şi spun cu o şansă mare de a câştiga alegerile dacă îşi urmează parcursul de până acum“, a spus Boc.

El s-a declarat bucuros de faptul că un primar ar putea fi candidat la Preşedinţie, pentru că primar general a fost şi actualul preşedinte, Traian Băsescu.

Întrebat, în continuare, dacă se va implica în campania electorală pentru Klaus Iohannis în cazul în care va fi solicitat, Boc a spus un „da“ categoric.

"Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Iohannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică", a subliniat Boc.

În ceea ce priveşte fuziune între PNL şi PDL, Emil Boc consideră că o fuziune prin absorbţie nu ar fi cea mai bună soluţie, fiind de preferat fuziunea prin comasare, care ar da posibilitatea şi altor formaţiuni să adere la crearea unui mare partid de dreapta.

„Preferabilă ar fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, dar conducerea centrală e cea care decide, e treaba lor. Eu am optat pentru varianta unei alianţe, într-o primă etapă, după aceea pentru o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, pentru că o fuziune prin comasare ar lăsa deschisă poarta pentru toată lumea de pe partea dreaptă să vină într-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbţie nu este cea mai bună soluţie, dar este decizia celor care îşi asumă o asemenea răspundere, pentru că vor fi sensibilităţi afectate, cel puţin în PDL, dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, pe care nu o recomand, adică o fuziune prin absorbţie în PNL. Aceasta ar închide opţiunea altor formaţiuni de dreapta de a putea să coaguleze într-un mare partid de dreapta“, a spus Boc.

Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Adevărul Live că nu exclude o eventuală candidatură la Preşedinţie, dar i-a rugat pe colegii liberali din organizaţiile judeţene ca, în prealabil, să ia în discuţie chestiunea candidatului la preşedinţie.

Citeşte şi:

Ivan: Klaus Iohannis, un pericol pentru PSD? Nicidecum!

INTERVIU Klaus Iohannis, preşedinte interimar al PNL: E inadmisibil ca un parlamentar să nu fie anchetat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite