Băsescu: „Ponta nu-mi răspunde la telefon“. Ponta: „De ce să-i răspund, să scrie oficial!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu, aflat la Fundulea, în judeţul Călăraşi, la o expoziţie agricolă, a fost întrebat dacă a luat legătura cu premierul pentru a discuta despre problemele agriculturii din România.

„Nu-mi răspunde la telefon premierul", a răspuns Traian Băsescu. Reacţia premierului nu s-a lăsat aşteptată.  „Păi, sigur (că nu-i răspund- n.r)! De ce să-i răspund, să scrie oficial!" a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Premierul a anunţat duminică seară că a renunţat să mai vorbească la telefon cu preşedintele Traian Băsescu.. „ În ultimele două luni, domnul Băsescu a redevenit sută la sută Băsescu. Nu mai vorbesc direct la telefon cu Traian Băsescu de când s-a folosit de moartea oamenilor din Muntenegru la TV.

În şedinţa de Guvern, premierul l-a ironizat pe Traian Băsescu.

„Am relaţii instituţionale foarte bune cu Parlamentul, cu Preşedinţia, în sensul în care oficial mi se trimit documente, răspund oficial la documente. La telefon nu vorbesc cu oameni neserioşi, vorbesc doar cu oameni serioşi, care, dacă vorbesc ceva la telefon, se şi întâmplă. Nu m-am aşteptat ca preşedintele să se plângă printr-o expresie celebră «Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi». Eu vorbesc cu instituţiile statului, cu toate colaborez, în rest, frustările diverselor persoane sunt mai puţin importante“, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, îl acuză pe premierul Victor Ponta că urmăreşte să creeze un blocaj instituţional.

„Domnul prim-ministru Victor Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj instituţional, crezând că, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciună şi prin nerespectarea angajamentelor faţă de populaţie. Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciună, mizând pe faptul că memoria colectivă nu se activează şi că oamenii sunt obişnuiţi să aibă încredere în ceea ce declară un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un înalt oficial al statului, de a nu mai răspunde la apelurile telefonice ale preşedintelui României, domnul prim-ministru Victor Ponta spune că s-a supărat pe declaraţiile domnului preşedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013“, a fost reacţia oficială de la Preşedinţie.

Şeful statului declarase la Fundulea, că Guvernul are „o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului român anul acesta“, el menţionând că îi este cunoscut faptul că, deşi producţia este mare, producătorii nu pot beneficia de certificatele de depozit.

Şeful statului a vorbit, în discursul rostit la Fundulea, unde a participat la "Ziua Cercetării Procera", despre problema neacordării în acest an de către Guvern a certificatelor de depozit pentru producătorii agricoli.

O problemă similară privind lipsa de comunicare dintre preşedinte şi prim-ministru a apărut în ianuarie 2008, când preşedintele Traian Băsescu a reclamat că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu i-a răspuns la telefon, în contextul unei dispute legate de numirea ca ministru a Noricăi Nicolai, şi a arătat că un astfel de gest este inadmisibil, deoarece putea fi vorba despre o problemă de siguranţă naţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite