Băsescu: „Nava e la cheu, în port sigur. Mulţumesc Guvernelor Boc, Ungureanu, Ponta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului a mulţumit celor trei guverne care au redresat România din punct de vedere economic
Şeful statului a mulţumit celor trei guverne care au redresat România din punct de vedere economic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situaţia economică a României, că „nava e la cheu, în port sigur“, mulţumindu-le pentru această realizare guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

„Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie“, a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că meritul Guvernului Ponta este faptul că nu a stricat ceea ce a construit Guvernul Boc.
„Mi-a fost teamă - şi vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta - că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus contribuţia la atingerea rezultatelor de astăzi“, a spus Băsescu.

Acesta a mai afirmat că România a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravieţuire.

„Trebuie să reluăm bătălia pentru creşterea economică durabilă, prin găsirea unui optim între dezvoltarea bazată pe investiţii şi dezvoltarea stimulată de consum. Teoria că stimularea excesivă a consumului este o souţie de creştere economică s-a dovedit a fi falsă. E clar că trebuie găsit optimul de dezvoltare prin investiţii şi un consum optim care să nu ne readucă la situaţia din 2008“, a declarat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite