Băsescu, despre scandalul demisiei lui Dăncilă: Orice moţiune de cenzură are sprijinul nostru. Este o încălcare gravă a atribuţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Adevărul
Traian Băsescu FOTO Adevărul

Traian Băsescu a declarat, luni, la România TV, că PMP va vota orice moţiune de cenzură împotriva premierului Vorica Dăncilă, pentru că nu este de acord ca România să aibă „un guvern condus de o marionetă“.

„Oricine depune moţiune de cenzură are sprijinul nostru. Nu suntem de acord ca România să aibă un guvern condus de o marionetă. Dăncilă e o marionetă în spatele căreia se află Liviu Dragnea, ea nu este premier. Eu am spus de atunci că preşedintele Iohannis s-a pus singur într-un non-combat sau nu ştie în ce s-a băgat“, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, întrebat dacă va susţine o moţiune de cenzură îndreptată împotriva Vioricăi Dăncilă.

Cu toate acestea, liderul PMP s-a arătat sceptic în privinţa şanselor de reuşită ale moţiunii. „Liberalii au sărit ca nişte caraghioşi, ei trebuiau să se asigure că au voturi. Noi vom vota, dar anticipez un eşec. Ştiu că există o discuţie între Ponta şi liberali, el are 8 parlamentari, dar nu e suficient“, a completat Băsescu. 

Referitor la decizia de a muta ambasada la Ierusalim, Traian Băsescu a afirmat că Guvernul a încălcat atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis prin faptul că nu l-a informat că în şedinţa Executivului va fi discutat acest subiect. 

„Cei de la Cotroceni nu au fost informaţi. Preşedintele a fost informat că se discută în şedinţa de Guvern problema mutării ambasadei la Iersusalim ca să fie prezent?  Nu a fost informat. Este o încălcare gravă a atribuţiilor preşedintelui de către Guvern”, a susţinut Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite