Băsescu, despre referendumul lui Iohannis: A făcut aceeaşi greşeală pe care am făcut-o eu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu, candidatul PMP la alegerile europarlamentare, a vorbit într-un interviu la Hotnews despre referendumul pe Justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis şi a sesizat că acesta din urmă face aceeaşi greşeală „pe care am făcut-o eu. A pus întrebări care necesită modificarea Constituţiei”.

„Preşedintele avea dreptul la organizare, numai că eu aş fi privit de zece ori la efecte. În varianta reuşitei, adică a validării, nu se întâmplă nimic. A făcut aceeaşi greşeală pe care am făcut-o eu, a pus întrebări care necesită ambele modificarea Constituţiei, ceea ce nu va duce la niciun rezultat. Va fi însă o victorie politică a preşedintelui dacă se validează”, a explicat Traian Băsescu pentru Hotnews.

Fostul lider de la Cotroceni i-a îndemnat apoi pe oameni să meargă la referendum, chiar dacă nu înţeleg a doua întrebare, şi atrage atenţia că există un risc „enorm” să nu se îndeplinească cvorumul necesar.

„Îndemn toţi oamenii să meargă la referendum să voteze, chiar dacă nu înţeleg a doua întrebare

Riscul e enorm dacă nu se validează. PSD-ALDE vor zice - iată, poporul nu e cu tine. Vă imaginaţi care este song-ul PSD-ALDE dacă nu se validează referendumul? Un eventual eşec al referendumului va fi o înfrângere foarte grea pentru preşedinte. (...) Va face ca puterea să facă exact ce a cerut Iohannis să nu se facă. Îi slăbeşte şi autoritatea să mai susţină independenţa justiţiei. Trebuia căutată o zonă în care dacă pierzi, să nu pierzi de tot”, a mai subliniat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite