Băsescu îl critică dur pe Iohannis: Preşedintele a ratat un moment în care putea transmite copiilor şi nepoţilor noştri respectul pentru istoria românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu îl critică dur pe actualul lider de la Palatul Cotroceni, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook, pentru că a anulat recepţia de Ziua Naţională, gestul fiind considerat drept o lipsă de respect faţă de memoria românilor.

Băsescu e nemulţumit de alegerea lui Iohannis de a anula recepţia preşedintelui de 1 Decembrie, lucru cauzat de ultimele evenimente tragice în care şi-au pierdut viaţţa români: inendiul de la Colectiv şi atentatele de la Patris 

„Preşedintele Iohannis a ratat! Pe toţi ne-a durut sufletul de drama de la Colectiv. Sau de drama de la Paris. Dar niciodată aceste tragedii nu justifică anularea recepţiei Preşedintelui de Ziua Naţională.

Preşedintele României are obligaţia să ţină cont de istoria ţării sale şi să cinstească atât Marea Unire, cât şi memoria celor 880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Fără jertfa lor, Marea Unire nu era posibilă!“, scrie fostul şef de stat pe pagina de Facebook. 

Băsescu nu l-a uitat nici pe liderul Senatului, cel care a decis în ultimul moment realizarea unui recepţii cu ocazia Zilei Naţionale. 

„Prin ceremonia (întârziată) de la Senat, ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli şi respect pentru propria istorie!“, a mai scris fostul preşedinte. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite