Băsescu: Colaborarea Mişcării Populare cu UNPR, o variantă exclusă. PNL, un partid necinstit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, într-un interviu la TVR, faptul că Mişcarea Populară exclude o colaborare cu UNPR, fiind în acelaşi timp critic faţă de PNL şi atitudinea acestui partid în chestiunea alegerii primarilor.

Fostul şef al statului şi actual preşedinte al Mişcării Populare, Traian Băsescu, a punctat în interviul acordat  postului public de televiziune că nu va face, pentru moment, alianţe şi că nu va colabora cu alte partide. 

„Este exclusă (n.r.varianta colaborării cu UNPR). Am mai văzut analişti care au spus cu aplomb că au fost discuţii între UNPR şi MIşcarea Populară. Singura discuţie cu Gabi Oprea a fost înainte de Consiliul JAI, să-i spun punctul meu de vedere referitor la migranţi şi să nu cadă în plasa domnului Oprea“, a afirmat Băsescu.  

Liderul Mişcării Populare a taxat şi atitudinea liberalilor în ceea ce priveşte alegerea primarilor în două tururi. Mai precis, faptul că în primăvară liberalii au votat pentru un singur tur de scrutin, iar acum s-au răzgândit. 

„PNL este necinstit de sus până jos. Eu ştiu mobilul pentru are au votat. La votul pentru alegerile locale au fost cinci voturi împotriva, iar acelea au fost ale parlamentarilor din Mişcarea Populară“, a adăugat Băsescu. 

Fostului lider de la Palatul Cotroceni nu i se pare normal modul în care sunt trataţi în actualul PNL, foştii PDL-işti şi a atras atenţia că foştii săi colegi ar trebui să încerce să echilibreze raportul de forţe în noul PNL. „La nişte rezultate în care foştii PDL-işti ar obţine rezultate mai bune, ar vrea o rechilibrare a raporturilor cu cei vechi în PNL“, a subliniat Băsescu. 

Fostul şef de stat a vorbit şi de PSD, formaţiune pe care o vede pusă în situaţia de a se alia cu UNPR pentru a nu pierde partidului lui Oprea în chestiunea alegerii primarilor. „Nu cred că PSD nu-şi permite să nu semneze protocolul, de frica schimbării legii privind alegerea primarilor“, a conchis Băsescu 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite