Băsescu, la Adevărul Live: Întâmplarea din marţea neagră ar fi fost un motiv serios de dizolvare a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu consideră că întâmplarea din „marţea neagră a Parlamentului“ este un motiv serios de dizolvare a Legislativului.

Întrebat de Sorin Bocancea, blogger „Adevărul“, dacă ar fi uzat de dreptul de dizolvare a Parlamentului dacă Legea Fundamentală i-ar fi permis, preşedintele a afirmat că evenimentele de marţi din Parlament sunt un motiv serios de dizolvare a Parlamentului.

„Constituţia trebuie să dea stabilitate funcţiei prezidenţiale şi asta se poate face în două moduri. Dacă suspendarea eşuează la referendum, se dizolvă automat Parlamentul. A doua soluţie ar fi ca după votul de suspendare din Parlament, să fie validat de CCR adică: sunt încălcări grave sau nu ale Constituţiei şi decizia CCR să fie hotărâtoare. Altfel, o majoritate poate suspenda preşedintele doar pentru că nu îi convine. Aici aş vedea echilibrarea raporturilor. Întâmplarea din marţea neagră ar fi fost un motiv serios de dizolvare a Parlamentului. Dacă ar intra în vigoare modificările la Codul Penal, România ar ieşi din criteriile de la Copenhaga. Pentru aşa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat“, a fost răspunsul lui Băsescu.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

De asemenea, parlamentarii erau pregătiţi marţi să voteze şi o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite