AUR se dezice de ameninţările cu moartea primite de Maia Morgenstern. George Simion: „Atac degradant, antisemit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO: Arhivă
George Simion FOTO: Arhivă

După ce Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea printr-un mesaj semnat „Partidul AUR”, George Simion condamnă ameninţările primite de actriţă şi se dezice de acestea, numindu-le „un atac degradant, antisemit şi suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit şi îndrăgit de românii de pretutindeni". Liderul formaţiunii susţine că incidentul este „o intoxicare” care ar trebui pedepsită „în cel mai aspru mod”.

Liderul AUR, George Simion, a transmis un comunicat de presă după ameninţările primite de Maia Morgenstern prin care se dezice categoric de acele afirmaţii. Simion a transmis că Andrei Illarie, autorul mesajului, nu este membru al Alianţei şi cere pedepsirea făpţasului. 

„Alianţa pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacţie de atacul degradant, antisemit şi suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit şi îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreieşti în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternaţi în faţa acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenţei că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paştelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetăţeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianţei pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze şi să pedepsească făptaşul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz şi inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern şi de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătoreşte Paştele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!” – se arată în comunicatul transmis de George Simion.

La o săptămână după ce Maia Morgenstern a fost frapată de o replică antisemită venită din partea unui invitat din cadrul întâlnirii directorilor de teatre şi instituţii de cultură, actriţa a fost ameninţată cu moartea. Aceasta a primit un mesaj semnat „partidul AUR” în care este ameninţată că va fi supusă, împreună cu familia ei, la tratamente inumane. Autorul mesajului transmite că va incendia Teatrul Evreiesc, dar şi pe toţi actorii de acolo.

Citeşte şi:

Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea: „Intenţionez să o arunc într-o cameră de gazare, într-un cuptor murdar unde o voi arde pe ea şi pe copiii ei murdari”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite