Ponta a plecat de la sediul PNL direct la Cotroceni. Anterior, Antonescu s-a întâlnit cu Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Dan Voiculescu au fost aliaţi politici în alianţa de centru-dreapta
Crin Antonescu şi Dan Voiculescu au fost aliaţi politici în alianţa de centru-dreapta

Copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut o întâlnire, la sediul PNL, pentru a discuta în legătură cu situaţia TVR şi a iniţiativei de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. Următoarea destinaţie a lui Ponta a fost Palatul Cotroceni. Tot astăzi, Crin Antonescu a avut o întrevedere cu Dan Voiculescu la sediul USL.

Premierul Victor Ponta, împreună cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, au mers să discute cu preşedintele Traian Băsescu. Cel mai probabil, întâlnirea dintre cei doi vizează bugetul de stat pentru 2014.

Premierul Victor Ponta a fost înainte la sediul PNL, pentru o întâlnire cu liderii liberali în legătură cu situaţia TVR şi iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. La reuniune a participat preşedintele PNL Crin Antonescu, vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Potrivit unor surse din interiorul alinaţei, liderii USL nu au ajuns la o concluzie armonizată în privinţa comasării muzeelor şi de OUG privind desemnarea unei conduceri interimare la TVR. Miniştrii liberali nu vor semna o OUG privind TVR.

Şedinţa de Guvern, care era programată pentru ora 13.00, a fost amânată. Potrivit unor surse oficiale, premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu miniştrii liberali legat de situaţia de la TVR şi a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele Crin Antonescu. Întâlnirea nu a durat mai mult de jumătate de oră.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului.

Antonescu, întâlnire cu Voiculescu

Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o întâlnire la sediul USL.

Realaţiile dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, copreşedinţii USL, sunt îngheţate, după ce social-democraţii au plecat de la votul din plenul Parlamentului prin care Rareş Bogdan trebuia să fie numit director intermiar al TVR. Liderii USL au refuzat, apoi, să-şi dea mâna la Cotroceni, înainte ca Gigel Ştirbu, noul ministru al Culturii, să depună jurământul.

Crin Antonescu nu vrea să se mai afişeze alături de Victor Ponta şi a cerut un purtător de cuvânt al USL, pentru că "este indecent să mai pozeze în cuplu politic"

"În momentul în care am ajuns în situaţia de a ne face unul pe altul mincinos, şi numai unul e mincinos, nu sunt amândoi, este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor, măcar la nivelul imaginii. Lucrăm, ne întâlnim, decidem, dar conferinţe de presă împreună şi concerte de presă nu mai dăm", a afirmat Antonescu.

"Eu nu fac parte din categoria acelor oameni politici de felul Traian Băsescu sau, mă tem, Victor Ponta, care după ce s-au scuipat în faţa unei ţări întregi să apară din nou de mână", a mai declarat liderul PNL.

Şi Daniel Constantin, preşedintele oficial al PC, a comentat scandalul din USL. "Tensiunile din USL sunt regretabile văzute din ochii cetăţenilor, pentru că cetăţenii voiau altceva, mai ales acum, pe sfârşit de an, când toţi ne gândim la sărbători liniştite, la familie, la unitate. Sigur că noi, PC întotdeauna a încercat să ţină rolul de echilibru. Nu ştiu dacă mai putem să ţinem echilibru în faza în care s-a ajuns în momentul acesta", a afirmat Daniel Constantin.

Pe aceeaşi temă:

PNL a rămas în ofsaid. PSD nu l-a votat pe Rareş Bogdan la TVR. Antonescu: E o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine e mincinos

Parlamentarii PSD au boicotat şedinţa de plen în care s-a votat numirea lui Rareş Bogdan în fruntea TVR. Bogdan a fost votat de grupul PNL, PPDD şi minorităţi, dar nu a strâns suficiente voturi pentru a depăşi cvoruml legal. Liberalii au contestat vehement decizia partenerilor săi de guvernare.

Crin Antonescu, despre colaborarea cu Ponta: „Este indecent să mai pozăm în cuplu politic în faţa cetăţenilor”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Realitatea TV, că nu acceptă o nouă ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea conducerii TVR, menţionând totodată, referitor la colaborarea pe care o are cu Victor Ponta, că este indecent ca cei doi să mai pozeze în cuplu politic în faţa cetăţenilor.

Ponta se repliază în cazul TVR: Dacă nu se întruneşte plenul, în 45-60 de zile, să decidă Birourile Permanente

Premierul Victor Ponta îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, însă cu o condiţie: să nu se întrunească cvorumul la plenul comun al Parlamentului timp de 60 de zile.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite