Antonescu, către Chiliman: „Salut competiţia, sper în mai multe candidaturi la şefia PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu îl invită pe Andrei Chiliman să candideze la şefia partidului
Crin Antonescu îl invită pe Andrei Chiliman să candideze la şefia partidului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, salută dorinţa oricărui liberal de a candida la Congresul partidului de la sfârşitul acestei săptămâni, el exprimându-şi speranţa ca inclusiv la funcţia de preşedinte al PNL să existe mai mulţi candidaţi.

Antonescu a fost întrebat cum vede eventuala candidatură a primarului liberal al Sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman, pentru o funcţie de conducere în PNL.

„Dorinţa cuiva de a candida şi mai ales dreptul cuiva de a candida, al oricui în acest partid, nu este în niciun fel condiţionat de părerea pe care o are actualul sau viitorul preşedinte al partidului. Eu salut dorinţa oricui de a candida, salut competiţia, sper ca începând cu funcţia de preşedinte al partidului să existe mai multe candidaturi şi, ca atare, aşa cum nu comentez propuneri (de modificare a Statutului PNL - n.r.), nu comentez nici candidaţi. E foarte normal, e dreptul oricui să candideze“, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a respins acuzaţiile conform cărora în partid s-ar urmări concentrarea puterii în mâna unei persoane.

„Nu s-a întâmplat niciodată în PNL şi vă asigur că nu se va întâmpla nici de acum încolo. Ce înseamnă concentrarea puterii în mâna unei singure persoane? Înseamnă puterea acelei persoane de a decide opţiuni strategice pentru partid, şi asta nu s-a întâmplat niciodată în PNL. Înseamnă puterea acelei persoane de a numi sau revoca oameni în poziţii importante, miniştri, secretari de stat, şi asta nu s-a întâmplat niciodată în PNL (...) Faptul că unii discută despre aşa ceva este iarăşi poziţia lor“, a afirmat Antonescu.

El a mai susţinut că, în vreme ce „o armată întreagă de propagandişti cu zurgălăi sunt îngrozitor de preocupaţi de calitatea democratică a vieţii în PNL“, formaţiunea continuă să fie singura în care se aud liber voci extrem de critice.

„Asta în alte partide nu am văzut şi nu văd, dar nimeni nu e îngrijorat de chestiunea asta. În PNL nu se va pune niciodată problema concentrării puterii în numele unei singure persoane. Persoanele pot avea influenţă, pot avea putere de convingere, şi asta se întâmplă în politică peste tot“, a adăugat Antonescu.

Primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că nu va accepta o funcţie în conducerea PNL dacă aceasta va fi una numită, precizând că este posibil să candideze pentru o astfel de funcţie dacă la nivelul Congresului se va vota uninominal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite