Miron Mitrea, la Adevărul Live: „Nu vreau să vedem peste şapte luni un ţap ispăşitor în Liviu Dragnea pentru că nu a ieşit regionalizarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul şi deputatul PSD Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul şi deputatul PSD Miron Mitrea FOTO Eduard Enea

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, şi deputatul PSD Miron Mitrea sunt invitaţi, de la ora 15.00, la „Adevărul Live“ pentru a discuta cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Ioana Lupea.

Principalele declaraţii ale invitaţilor: 

-Andreea Paul: Este o diferenţă fundamentală între ceea ce se întâmplă în PDL şi ceea ce scrie presa. Ieri, au ieşit pe surse că au ieşit scântei în şedinţa PDL. Credeţi-mă că a fost o şedinţă aşezată. 

-Nu poţi alimenta permanent o ghiulea atârnată fals la gâtul PDL

-Miron Mitrea: Sigur că doamna Udrea vrea să plece, dar cu cine?. Dacă avea 30 de parlamentari le spunea la revedere de mult. Ei se roagă să plece domna Udrea.

-Andreea Paul: Intrăm într-un nou ciclu al PDL. Este o etapă de reconstrucţie. Unii cred că vor pocni din degete şi va creşte PDL în sondaje. 

Asta-i miza : să doovedim că putem fi mai buni decât am fost până acum. Ce facem?Că nu e suficient să criticăm USL. Să venim cu o viziune. 

Stânga românească este brici la introducerea de taxe. Sunt 20 de taxe noi şi impozite majorate.

-Mitrea: Sunt în comisia electorală. Este o problemă pentru că suntem nemulţumiţi de acest rezultat electoral. Acest sistem nu-mi place pentru că este incredibil de scump. Dar are şi părţi bune. Am încercat să introducem şi o proporţionalitate de care a beneficiat PDL şi s-a creat această anomalie. Dar dacă nu exista această anomalie, ar fi existat un parlament în care USL reprezenta 90%. Dorim să ne întoarcem repede la sistemul proporţional care creează însă o mică dificultate. 

-Eu cred că este o şansă să adoptăm până la sfârşitul anului constituţia modificată. 

-Eu îl sprijin pe Liviu Dragnea să termine proiectul regionalizării. 

 -Nu vreau să vedem peste şapte luni un ţap ispăşitor în Liviu Dragena pentru că nu a ieşit regionalizarea.

-Paul: PDL are nevoie de unitate. Şi oricine sapă la temelia PDL nu face decât să servească intereselor PDL. 


Întrebările vor viza atât situaţia din PDL cât şi pe cea din USL.

Adevărul Live: Miron Mitrea şi Andreea Paul discută despre tensiunile din USL şi PDL

În ultima perioadă s-au înmulţit informaţiile despre o posibilă ruptură a PDL, prin plecarea din partid a susţinătorilor Elena Udrea. De cealaltă parte a baricadei, USL se află în fierbere iar liderul PSD, Victor Ponta, a cerut rediscutarea protocolului alianeţi după scandalul legat de Sorin Roşca Stănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite