Alina Gorghiu: PNL susţine familia tradiţională. Crin Antonescu a propus căsătoria între o femeie şi un bărbat. Ponta şi colegii din PSD s-au opus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea
Preşedintele PNL Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că liberalii susţin familia formată dintre un bărbat şi o femeie, însă pledează pentru o protecţie juridică a minorităţilor de orice fel. Liderul PNL a arătat că PSD s-a opus amendamentului propus de PNL de a stabili căsătoria dintre un bărbat şi o femeie în momentul revizuirii Constituţiei.

„Este o temă pe care unii o transformă în interes de campanie. A mai fost o discuţie când funcţiona comisia de revizuire a Constituţiei. Crin Antonescu, preşedintele Comisiei, a propus acel amendament, modificarea Constituţiei pentru a avea căsătorie între un bărbat şi o femeie. Victor Ponta şi colegii de la PSD s-au opus“, a spus Alina Gorghiu, la Digi 24. 

Liderul PNL a mai arătat că liberalii sunt de acord cu shimbarea Cosntituţiei pentru a prevede căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, dar că această disucţie trebuie purtată după alegeri. „PNL a spus că susţine familia tradiţională, între un bărbat şi o femeie. Avem o virgulă. Avem nevoie în România să protejăm juridic minorităţile. O afirmaţie ca cea pe care am făcut-o acum nu lezează pe nimeni. Trebuie să ne gândim că nu ai voie în campania electorală să foloseşti fricile sociale în interes politic. Această temă va fi pusă pe tapet când se va vorbi de revizuirea Constituţiei“, a mai spus Gorghiu. 

Curtea Constituţională (CCR) a avizat favorabil iniţiativa de modificare a Constituţiei, astfel încât definiţia familiei să capete o formulare susţinută de biserică. Pasul următor e ca Parlamentul să voteze un proiect legislativ de modificare a Legii Fundamentale, însă e nevoie de un larg consens politic: mai exact, o majoritate de două treimi, adică o bună parte a Opoziţiei să bată palma cu Puterea. Tema a fost preluată de parlamentari în plină campanie electorală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite