Alina Gorghiu: PNL se află în opoziţie faţă de PSD. Colaborările cu ALDE sau PMP nu sunt excluse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că partidul pe care îl conduce erste poziţionat clar în opoziţie faţă de PSD şi aşa va rămâne în cele două rânduri din 2016, în timp relaţia cu filiale ale ALDE sau PMP nu sunt excluse în acest an.

Liderul liberal a vorbit în această săptămână în repetate rânduri despre poziţionarea PNL faţă de guvernare şi faţă de principalul adversar politic, PSD: „PNL se află în opoziţie faţă de PSD, aceasta este limpede. Înţeleg că există o dorinţă, a unora, de a asocia PNL de PSD, pentru a exista culoar pentru alte formaţiuni politice, mai mici şi mai nervoase, care nu-şi găsesc locul“, a delclarat Gorghiu într-un interviu acordat politicscan.

Copreşedintele PNL a amintit faptul că Guvernul Cioloş are o misiunea grea din cauza numeroaselor proiecte cu impact social lăsate de PSD şi care, din moment ce social-democraţii încă pot face majorităţi la Senat şi camera Depuţilor, le pot aproba şi afecta bugetul pentru acest an.  

„Şi PNL, şi guvernul Cioloş trebuie să facă faţă, într-un electoral complicat, unei provocări periculoase: populismul practicat de PSD, nefast pentru societatea românească. Nu de ieri! Populismele în politică se răsfrâng brutal în economie – e o lecţie pe care speram că toate partidele au învăţat-o în 25 de ani“, mai arată Gorghiu acelaşi interviu. 

Liderul PNL a vorbit şi de posibilele colabărări cu ALDE şi PMP în acest an electoral. „Luăm în calcul un singur lucru: să avem cei mai buni candidaţi. Partidele pe care le-aţi menţionat precum şi altele, de nivelul lor, nu ne sunt nici adversare, nici partenere. Adversarul nostru politic este şi va fi PSD, iar parteneri vom avea orice om politic care va dori să privească înainte, nu în trecut“, a afirmat Gorghiu într-un interviu acordat evz.ro.

Totuşi, PNL nu are doar grija colaborărilor electorale, ci şi pe aceea de a-şi mulţumi proprii membri în condiţiile în care există judeţe în care mai mulţi lideri ai formaţiuni ţintesc scaunul de preşedinte de Consiliu Judeţean, aşa cum este cazul în Ialomiţa, unde atât Cristina Pocora, cât şi Tinel Gheorghe vor această funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite