Alianţa PNL-PDL, în faţa primelor neînţelegeri. Predoiu: Problema ridicată de Macovei este reală. Haşotti o atacă la persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, prezidenţiabilul partidului, sare în apărarea europarlamentarului PDL Monica Macovei, care i-a acuzat pe liberali că s-au aliat cu social-democraţii pentru a-l scăpa de arestare preventivă pe senatorul PSD Marius Isăilă, aceasta fiind criticată pentru afirmaţii de către liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti.

„Condamn atacul la persoana Monicăi Macovei făcut de Puiu Haşotti. Fuziunea PDL PNL trebuie sa întărească statul de drept, nu să-l slăbească. Problema ridicată de Macovei, respectiv scutul parlamentar in jurul senatorului Isăilă este reală. În loc să răspundă cu argumente, Puiu Haşotti o atacă la persoană“, a fost reacţia lui Predoiu.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a acuzat pe liberali, actualii parteneri ai PDL, că au făcut front comun cu PSD pentru a vota împotriva arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă.

„Votul din Senat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă este un motiv de îngrijorare în privinţa seriozităţii şi onestităţii angajamentelor publice recente ale PNL că îşi va corecta comportamentul faţă de justiţie. Senatul a votat împotriva cererii DNA privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puţin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenţi la vot, care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului PSD Isăilă. În spatele votului secret, frăţia PSD-PNL împotriva justiţiei funcţionează încă“, a scris Macovei, pe blog.

În replică, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, cei care au votat în cazul Isăilă, a reacţionat dur la comentariile Monicăi Macovei pe marginea acestui subiect. Hasotii i-a răspuns în patru puncte europarlamentarului PDL: „1. Nu mă interesează concluziile Monicăi Macovei. 2. Macovei nu o să facă ordine în PNL. 3. Nu sunt atât de lipsit de imaginaţie încât să mă intereseze măcar o silabă a doamnei Macovei. 3. Decât să ţin cont de ce spune doamna Macovei, mai bie mă călugăresc în Himalaya. Eu ţin cont de ce spune marea majoritate a PDL, nu de ce spune doamna Mcovei, a spus Haşotti, pentru „Adevărul“.

Citeşte şi:

Iohannis şi Blaga au discutat din nou la sediul PNL. Anterior, a avut loc o întâlnire Iohannis-Antonescu

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, au avut o nouă întâlnire, la sediul PNL din Bulevardul Kiseleff, unde s-a aflat şi fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu.

Klaus Iohannis:  Nu am schelete în dulap. Dacă era ceva, cineva ar fi găsit acel schelet, pentru că dulapul a fost deschis în patru campanii

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidat cert la şefia PNL după retragerea lui Crin Antonescu,  a vorbit astăzi, la Adevărul Live, despre şansele pe care le are să ajungă alesul dreptei unite în cursa prezidenţială, dar şi despre proiectele pe care le are în vedere, în viitor.







 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite