Alegerii Republica Moldova. Tinerii care votează în România vor beneficia de transport gratuit în ziua alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Iolu, purtător de cuvânt al Guvernului FOTO gov.ro
Liviu Iolu, purtător de cuvânt al Guvernului FOTO gov.ro

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin care tinerii din Republica Moldova care vor vota în România vor beneficia de bilete de tren gratuite în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„E o măsură menită să ofere posibilitatea tinerilor din Republica Moldova, veniţi să studieze în România, să îşi exercite acest drept de vot. E o chestiune de principiu şi un semnal pe care dorim să îl dăm — dreptul la vot e unul fundamental, o responsabilitate şi o dovadă de implicare civică“, a declarat Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Iolu a mai spus că tinerii vor avea gratuitate la biletele de tren dus-întors în perioada 12 — 13 noiembrie, „către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, anume Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova“.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, Igor Dodon a obţinut 48,23%, iar Maia Sandu 38,42%. Republica Moldova va avea turul doi pentru alegerea preşedintelui pe 13 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite