Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta: Dacă Justiţia din România e considerată independentă, e meritul meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României şi candidat al social democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din 2014, Victor Ponta, a afirmat vineri, în cadrul unei emisiuni a postului B1 TV, că independenţa justiţiei şi aprecierea de care se bucură şefii instituţiilor din justiţie sunt datorate lui, dat fiind că a sprijinit direct principalele numiri de procurori şi nu a modificat nicio lege care să îngrădească justiţia, potrivit Agerpres.

„Pe doamna Kovesi, pe domnul Niţu eu i-am propus şi, sigur, unii mă critică pentru asta, dar eu i-am propus. Nici domnul Blaga, nici domnul Iohannis, nici doamna Udrea. Preşedinta Înaltei Curţi a fost votată inclusiv de ministrul Justiţiei din guvernul meu.(..) Nu sunt oamenii mei, nici nu sunt duşmanii mei. N-am intervenit niciodată în niciun fel în activitatea justiţiei. Dacă justiţia e considerată că este independentă, nu este meritul celor care opt ani de zile au fost la putere şi nu au făcut nimic, ci mai degrabă este meritul meu”, a afirmat Ponta la B1TV.

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a răspuns şi întrebării referitoare la afirmaţiile lansate de contracandidaţi o parte a presei potrivit cărora dacă va ajunge preşedinte justiţia îşi va pierde independenţa.

 „Este o minciună (…) Nu s-a modificat nicio lege care să îngrădească justiţia, nu s-a tăiat nimic din bugetul justiţiei, nu a fost atacată nicio persoană din justiţie”, a adăugat Ponta.

Cu toate acestea, candidatul susţinut de alianţa electorală formată din PSD, UNPR şi PC pentru alegerile prezidenţiale susţine că sunt câteva întrebări pe care fiecare şi le pune referitoare la activitatea reprezentanţilor puterii judiciare din ultimul timp.

„Nu am intervenit niciodată în niciun fel în activitatea Justiţiei. Singurul comentariu a fost după sentinţa domnului Năstase şi am spus că este o răzbunare a domnului Băsescu. De ce nouă ani nu am avut nimic în afara domnului Năstase şi le avem pe toate în ultimul an? Sunt nişte întrebări”, a afirmat Ponta.

Social-democratul susţine un procent de 37,5% din voturi în primul tur ar fi un rezultate în regulă, iar pentru turul al doilea se bazează pe voturile celorlalţi 12 candidaţi care nu intră în confruntarea finală. 

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce candidat a folosit din plin campania negativă. Ce pierde şi ce câştigă din această strategie

Asupra lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, s-au năpustit cele mai multe atacuri în campania electorală pe care Victor Ponta, le-a răspândit prin reţelele de socializare, dar şi prin instituţiile statului. Cât de eficientă este o campanie negativă? Care este limita până la care pot merge prezidenţiabilii cu loviturile la adresa contracandidatului tău? La acesta întrebări au răspuns analiştii politici contactaţi de Adevărul.

Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea: Voi participa la dezbaterea IPP cu condiţia să participe Ponta şi Iohannis. Ponta: Da, dar cu toţi cei 14

Preşedintele PMP, Elena Udrea, spune că va da curs invitaţiei Institutului de Politici Publice (IPP) de a participa la o dezbatere înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale cu condiţia să participe Victor Ponta şi Klaus Iohannis. În acelaşi timp, Victor Ponta a ezitat să spună „Da“ fără rezerve, precizând că va merge la dezbatere numai dacă vor fi prezenţi toţi cei 14 candidaţi şi nu doar primii şase, aşa cum a propus IPP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite