Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis, felicitat de SUA: Românii au făcut o demonstraţie exemplară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO AP
Klaus Iohannis FOTO AP

Guvernul SUA îl felicită pe preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, pentru câştigarea bătăliei prezidenţiale, dar şi pe românii care au ieşit în număr mare la vot, dând dovadă de spirit civic.

„Guvernul SUA îl felicită pe preşedintele ales Klaus Iohannis pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte, precum şi pe români, care au mers la vot în număr mare, atat în ţară, cât si in strainatate, intr-o demonstratie exemplara de participare civica. Romania este un partener strategic important al Statelor Unite si ne bucuram sa continuam cooperarea stransa cu Romania si noul sau presedinte. Relatiile dintre tarile noastre vor ramane puternice, intemeiate fiind pe valorile si obiectivele noastre comune"“, se arată într-un comunicat de presa al Ambasadei SUA.

Rusia şi-a exprimat joi speranţa, prin vocea purtătorului de cuvânt al miniterului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici,  că după alegerea noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, relaţiile dintre Moscova şi Bucureşti se vor îmbunătăţi.

„Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale“, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici.

Curtea Constituţională a validat astăzi rezultatul alegerilor prezidenţiale, iar preşedintele nou ales, Klaus Iohannis, va intra în funcţie după depunerea jurământului în faţa Parlamentului. La ceremonia de validare, care va avea loc azi, la ora 12.00, va participa şi preşedintele în funcţie, Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, Klaus Iohannis urmează să depună jurământul în Parlament cu o zi înainte de finalizarea mandatului lui Traian Băsescu.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite